Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Jamaâ Himi

15/05/2009

Jamaâ Himi (64) ontvangt vrijdag de Zilveren Waalbrugspeld. Hij is jarenlang als vrijwilliger betrokken bij de wijk Waterkwartier en de integratie van de Marokkaanse gemeenschap in Nijmegen.

Jamaâ Himi zet zich al jaren in als bestuurslid van Stichting Sportrijk Willemskwartier. Hij is overtuigd van de integratiepotentie van de sport. Daarnaast was hij 16 jaar bestuurslid van de Stichting OpWEG. In 2005 werd hij benoemd tot voorzitter. Ook was hij redactielid van de Opweg-krant.

Jamaâ Himi is bestuurslid van de Vereniging Landelijk Samenwerkingsverband aandachtswijken. Hij vervult hier de positie van secretaris. Daarnaast zet hij zich al jaren in als voorzitter van "El Joudor", een vereniging die ijvert voor de verbetering van de concrete levensomstandigheden van vooral Marokkaanse migranten in Nijmegen en omgeving. De vereniging helpt cliënten met het remigreren, integreren en participeren in de Nederlandse samenleving. Ook begeleidt zij het zoeken naar werk en een passende studie. Verder organiseert de vereniging vele activiteiten in samenwerking met de Nederlands-Arabische Kring.

Op vrijdag 15 mei om 17.00 uur reikt loco-burgemeester Lenie Scholten de Zilveren Waalbrugspeld uit aan Jamaâ Himi ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van El Joudor. De uitreiking vindt plaats aan de Pontanusstraat 20, kantoor van El Joudor.