Ingezonden persbericht

Culturele zomer in Museum Elburg

Persbericht 4 mei 2009 Museum Elburg biedt de bezoeker naast het wisselende tentoonstellingsprogramma en de vaste collectie dit voorjaar en zomer een grote diversiteit aan activiteiten in de vorm van lezingen, workshops, concerten en rondleidingen.

De eerste workshop 'Kunst in de zomer - Haar ogen en de diamanten straalden in één vuur', vindt plaats op 13 mei 2009 van 9.00 tot 12.00 uur. Het is een lezing over mode en sieraden in Jugendstil. Aansluitend op de lezing volgt u een workshop 'sieraden maken'. U creëert een sieraad in stijl. U mag nu alvast bedenken in welke kleur u uw sieraad wilt maken! De kosten van de workshop bedragen 49,50 euro p.p. inclusief materiaal, koffie en koek. De workshop wordt gegeven door Anna van Prooijen en Anja Woudenberg, eigenaresse van Juffertje Negen in Elburg.
Op 15 mei bent u vanaf 20.00 uur welkom in het Cultureel Café. Dit is een stichting die ieder jaar een aansprekend programma biedt van vijf tot zeven avonden per jaar. Meestal op vrijdagavond in de benedenkapel van het museum. Het programma kent een afwisseling van kunst, cultuur, wetenschap, filosofie en religie. Thema van de avond op 15 mei is: 'De chaostheorie - Een natuurwetenschappelijk onderwerp' door Dhr. Wim ten Hove. Informatie over entreeprijzen, lidmaatschap en verder programma vindt u ook op www.hetcultureelcafe.nl

Tot 27 mei kunt u zich opgeven voor de lezing en stadswandeling 'Architectuur en bouw van het Agnietenklooster'. De lezing wordt gegeven door de heer H. v/d Werfhorst van 9.00 tot 12.00 uur. Deze lezing legt het accent op de bouwgeschiedenis van het voormalig Agnietenklooster waarin nu het museum is gevestigd. Er wordt een complete en zeer overzichtelijke presentatie gegeven over dit indrukwekkende gebouw. Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, restauratie en (bouw)geschiedenis. Inbegrepen in deze workshop zijn koffie en koek en een stadswandeling met de nadruk op de architectuur en bouw (geschiedenis) van Elburg.

Op 17 juni 2009 van 9.00 tot 12.00 uur start de schilderworkshop 'Kunst in de zomer - Landschappen, pittoreske dorps-en stadsgezichten rond 1900'. Onder invloed van Franse impressionisten gingen Nederlandse schilders ook naar buiten om te schilderen. Snel legden zij de wisselende effecten van licht en schaduw vast. Bos- zee- en dorpsgezichten waren geliefde thema's in het werk van de schilders van de Haagse School zoals Mauve, Maris, Israëls en hun deels tijdgenoten en navolgers W.G.F.Jansen, Jan van Vuuren en Ben Viegers. U krijgt een inkijkje in het leven en werk van deze schilders voordat u zelf aan de slag gaat in het vestingstadje Elburg. De sfeervolle straatjes van Elburg zijn een geweldige uitdaging om uw schildertalent te ontdekken en verder te ontwikkelen. U wordt meegenomen door de docent om in de stijl van de Haagse school een pasteltekening of aquarel te maken. Inbegrepen in deze workshop zijn koffie en koek, pastelkrijt en papier, (als u met aquarel- of acrylverf wilt werken kan dat uiteraard ook maar dan vragen wij u om zelf voor materiaal te zorgen). De workshop wordt gegeven door Anna van Prooijen en Susanne Wolf.

Voor deze workshops en de lezing met stadswandeling kunt u zich aanmelden per e-mail bij susanne.wolf@museumelburg.nl of bellen naar: 0525-681341. De kosten bedragen 15, - euro p.p. exclusief materiaal (tenzij anders vermeld). Houdt u ook de website www.museumelburg.nl in de gaten voor aanvullende informatie en andere activiteiten.