Gemeente Dordrecht

Tweede Dordtse Dialoog wederom druk bezocht
'Binding met de Stad'

Op 14 mei jl. vond in het Raadhuis van Dordrecht de tweede Dordtse Dialoog plaats. Ruim 110 geïnteresseerde Dordtenaren namen deel aan deze bijzondere bijeenkomst. Het thema 'Binding met de Stad' leverde interessante inzichten en geanimeerde discussies op.

Net als de eerste Dordtse Dialoog werd ook deze tweede avond goed bezocht. De Dordtse Dialogen voorzien dus duidelijk in een behoefte bij Dordtenaren aan een dergelijke toekomstverkenning. Tijdens de Dordtse Dialogen verkent de gemeente samen met alle aanwezigen themagewijs bepaalde toekomsttrends. Vervolgens wordt op interactieve wijze bezien op welke manier men samen op die trend kan anticiperen. Er volgen nog 6 Dordtse Dialogen, de volgende op 23 september a.s. Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven op www.dordrecht.nl/toekomst.

Binding met de Stad'
Tijdens de tweede Dordtse Dialoog stond het thema 'Binding met de Stad' centraal. De inleiding op het thema werd verzorgd door socioloog en l id van de Raad van State Kees Schuyt, die zowel positieve als negatieve ontwikkelingen schetste. Duidelijk werd dat de taak voor de overheid vooral gericht is op mensen bij elkaar brengen, signaleren en 'infrastructuur' aanbrengen. Een bloeiende civil society is een voorwaarde hiervoor. In vier deelsessies is in kleinere groepen doorgediscussieerd over de civil society, sociale netwerken, cultuur en identiteit. De avond werd afgesloten door wethouders Jan Lagendijk en Aaike Kamsteeg.

Dialoog 3: Economie en Arbeidsmarkt
Tot eind 2010 wordt er ieder kwartaal een Dordtse Dialoog georganiseerd. De volgende dialoog staat gepland op 23 september 2009 en zal geheel in het teken staan van de economie en de arbeidsmarkt.

Acht Dordtse Dialogen, acht boekjes
Door middel van de Dordtse Dialogen wil de gemeente zich voorbereiden op de toekomst. Samen met tal van organisaties, bedrijven, instellingen en inwoners kijkt de gemeente naar welke trends de toekomst van Dordrecht en de Dordtenaren beïnvloed en hoe op die ontwikkeling geanticipeerd kan worden. N.a.v. iedere dialoog zal er een boekje verschijnen. Deze boekjes zijn voor iedereen verkrijgbaar en vooral bedoeld als inspiratiebron voor de lezer, bijvoorbeeld bij het maken van beleid.

Datum 15 mei 2009