Ingezonden persbericht

Glansrijke creaties met nieuwe Japanse sauzen
Kikkoman introduceert Teriyakisauzen voor roerbakken en marineren

Den Haag, 15 mei 2009 - Menig Nederlander denkt bij het woord teriyaki aan de herkenbare smaak van zoet en zout. Van oorsprong staat het woord teriyaki echter voor een Japanse kooktechniek: yaki is de manier van bereiden, namelijk bakken, en de gerechten krijgen daarvan teri, wat glans betekent. Door vis, vlees of groenten op de teriyaki-wijze te bereiden krijg je dus mooi glanzende gerechten met een heerlijke oosterse smaak. Kikkoman maakt teriyaki in de Nederlandse keuken heel gemakkelijk met de introductie van twee teriyakisauzen: Teriyaki Honey & Garlic en Teriyaki Sweet. De sauzen zijn speciaal voor het marineren en roerbakken van vis, vlees en groenten en bevatten, net als alle Kikkoman producten, geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen.

Veelzijdige saus
De Kikkoman Teriyaki Stir-fry & Marinade sauzen kunnen op allerlei manieren ingezet worden in de keuken: bijvoorbeeld als marinade van vlees en vis, en vergeet hierbij vooral de bbq-vleesjes niet! Maar ook om mee te wokken, waardoor je in zeer korte tijd een authentiek oosters gerecht op tafel zet. Verder kruiden of specerijen toevoegen, is niet meer nodig door de rijke smaak van de Teriyakisaus. De sauzen lenen zich ook perfect om bijvoorbeeld kippenvleugeltjes of rauwkost in te dippen.

Verkrijgbaarheid
De Kikkoman Teriyaki Stir-fry & Marinade sauzen Sweet en Honey & Garlic zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn. De verkoopadviesprijs is ¤ 2,99.

Over Kikkoman
Kikkoman is in 1917 opgericht in de stad Noda in Japan. Sindsdien is Kikkoman uitgegroeid tot de grootste sojasausproducent ter wereld. Met 9 fabrieken, ruim 7000 werknemers en een bereik in meer dan 100 landen had Kikkoman in 2008 een netto omzet van ruim 4 miljard dollar. In april 1997 is Kikkoman Foods Europe B.V. geopend in Hoogezand-Sappermeer, Kikkomans eerste en tot dusver enige sojasausfabriek in Europa. Hier worden alle Kikkoman producten gemaakt voor de Europese markt. Kikkoman in Europa produceert Japanse sojasauzen, roerbaksauzen en marinades. Sinds 1997 zijn de producten van Kikkoman in Nederland te koop.
Voor meer informatie over Kikkoman, klik hier.