Het Vlaams Parlement, dichterbij dan u denkt!

15/05/2009 14:53

Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement start n.a.v. de verkiezingen van 7 juni onder de slogan 'Het Vlaams Parlement, dichterbij dan u denkt!' vanaf 17 mei een televisie- en radiocampagne. Het is de eerste maal dat het Vlaams Parlement met een mediacampagne uitpakt. Bedoeling is de Vlaming nader kennis te laten maken met het Vlaams Parlement en duidelijk te maken dat de beslissingen van het Vlaams Parlement een directe invloed hebben op ons dagelijkse leven.

Hertogsstraat 6

De televisie- en radiocampagne die in samenwerking met de commerciële omroep VTM werd gemaakt, loopt van 17 mei tot 7 juni. De campagne bestaat uit 5 miniprogramma's die samen onder de naam Hertogsstraat 6 - het adres van het Vlaams Parlement - worden aangekondigd. Uniek is dat de miniprogramma's zowel op VTM, de openbare omroep VRT als de regionale omroepen worden getoond. De radiocampagne is te beluisteren op JOEfm en QMusic.

Mini-programma's

De miniprogramma's en radiospots behandelen ieder een bepaald thema waarvoor het Vlaams Parlement bevoegd is: onderwijs, mobiliteit, economie, leefmilieu en welzijn. Aan de hand van de activiteiten van een doorsnee gezin toont elk miniprogramma of elke radiospot dat de beslissingen van het Vlaams Parlement een direct gevolg hebben op het leven van elke dag: op school, in het verkeer, op het werk, -

Doel

Voorafgaand aan de verkiezingen voor het Vlaams Parlement op 7 juni focussen de media op het politieke gebeuren: de politici, de politieke partijen en hun programma's, maar nauwelijks op het parlement waarover de verkiezingen uiteindelijk gaan. Bovendien zijn er ook nog Europese verkiezingen op dezelfde dag. De aandacht zal daardoor sterk verdeeld zijn. Daarom lanceert het Vlaams Parlement een televisie- en radiocampagne om het belang, de rol en de bevoegdheden van het Vlaams Parlement als instelling te benadrukken.

Meer info

Via i-Watch, de rode knop, kan de VTM-kijker bijkomende informatie vinden. De televisie- en radiospots verwijzen de kijker of luisteraar voor meer informatie tevens naar de website van het Vlaams Parlement (www.vlaamsparlement.be) of naar de Vlaamse Infolijn 1700.

Contactpersoon:

Dirk Nuyts

Persverantwoordelijke Vlaams Parlement

Tel. 02 552 40 45; 0473 74 94 45 (gsm)

dirk.nuyts@vlaamsparlement.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel