Hogeschool Windesheim

Persuitnodiging, 19 maart 2009

Redactiechefs debatteren op Windesheim

Op woensdag 15 april organiseert VU podium en de opleiding Journalistiek van Windesheim van 19.00 â 21.00 uur het rondetafeldebat âDe toekomst van de kleine dagbladredactiesâ. In de studio van de opleiding Journalistiek op de Campus in Zwolle gaan redactiechefs van regionale dagbladen met elkaar in debat.

Op redacties wordt steeds vaker gesaneerd, bezuinigd en gereorganiseerd. Het takenpakket van uitgeklede redacties dijt uit door bijvoorbeeld fotografie en het vullen van websites. Noodgedwongen maken journalisten daarom meer en meer gebruik van bestaande artikelen. Gaat dit niet ten koste van diepgang, research en kwalitatieve verslaggeving? Tijdens het debat zullen deze vragen aan de orde komen.

Waar gaat het naar toe met de regionale dagbladjournalistiek? Is het tij te keren, kunnen redacties de handen ineen slaan of zijn er andere creatieve oplossingen? Met andere woorden: wat laat je liggen en wat doe je nog wel? Redactiechefs Michel Hasselerham (Twentse Courant/Tubantia), Dick Laning (Stentor), Ton Henzen (Boompers), Jan Westera (Dagblad van het Noorden), Arjen Bakker (Friesch Dagblad) en een journalist van BDU discussiëren hierover en geven hun visie op de toekomst. Ook bezoekers kunnen deelnemen aan het debat. Gespreksleiders zijn Jan Rietman (docent opleiding Journalistiek) en Robert Feller (student).

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers en journalisten van de regionale pers, studenten en medewerkers van Windesheim en van de mediaopleidingen bij de Zwolse ROCâs en ieder ander die geïnteresseerd is in het onderwerp. Deelname is gratis. Meer informatie: Francien Lange, tel. 038-468 84 89