Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 21 april 2009

LUCKY FONZ III KOMT MET EEN NIEUW ALBUM OP ZAK NAAR WATT

Met Lucky Fonz III is het hard gegaan: van straatzanger tot een van Nederland's bekendste singer-songwriters van dit moment. Lucky werd in Nederland bekend door de ontroerende folkliedjes (in de stijl van Johnny Cash en Bob Dylan tot Bright Eyes en Will Oldham) van zijn eerste twee albums 'Lucky Fonz III' en 'Life is Short', maar misschien nog wel meer door zijn aparte live-optredens. Muziekliefhebbers weten het inmiddels: een Lucky Fonz III show kan heen en weer schieten van hartverscheurende melancholie naar regelrechte stand-up comedy.

Lucky (wiens echte naam Otto Fons Wichers is) heeft al meerdere prijzen gewonnen waaronder de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter en een Essent Award, en bijna overal gespeeld: op straat, in kroegen, in clubs, in een vol Paradiso en op festivals als Noorderslag en Lowlands. En natuurlijk op TV: sinds 2008 is Lucky vaste muzikale gast in het programma De Wereld Draait Door.

Ook het buitenland laat niet op zich wachten. Dankzij intensief touren door Europa, Australië, Zuid-Afrika, Canada en de VS heeft Lucky Fonz III inmiddels een toegewijde internationale fanbasis weten te verwerven. Sterker nog, in deze landen (met name Amerika) wordt Lucky's muziek nog meer op de radio gedraaid dan in eigen land.

Deze week verschijnt Lucky Fonz III zijn derde album 'A Family Like Yours'. Hierop verruilt Lucky zijn spaarzame geluid voor een bredere muzikale benadering. Het resultaat hiervan is een gevarieerd pop album met invloeden uit alle mogelijke hoeken: sixtiespop, rock 'n roll, new wave en zelfs house.

VR 15 MEI 2009 LUCKY FONZ III & SUPPORT PETER KATZ

SEMI-SEATED SHOW @ GROTE ZAAL
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19:00u / Aanvang programma 20:00u
Tickets a E 14 (excl. vvk) zijn te koop via de website van WATT, 400 Primera winkels in Nederland, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.luckyfonziii.com

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /