TenneT


TenneT zoekt met wervingscampagne en via opleidingen 300 collega's

14-05-2009 TenneT zoekt dit jaar bijna 300 medewerkers. Op zoek naar nieuwe collega's zet TenneT niet alleen de wervingscampagne voort die vorig jaar werd gestart. Ook levert TenneT een actieve bijdrage aan technische opleidingen, om studenten al in een vroegtijdig stadium enthousiast te maken voor het werken in de energiesector. Zo krijgen op vrijdag 15 mei de eerste hbo-studenten elektrotechniek de certificaten voor de Power Minor: drie aaneensluitende modules over de gehele keten van energievoorziening.

Het opleidingstraject is opgezet in samenwerking met drie hogescholen, de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, De Haagsche Hogeschool en Hogeschool Windesheim. Met gastcolleges, het uitvoeren van praktijkcases en bedrijfsbezoeken sluit de unieke Power Minor - de eerste in Nederland in deze vorm - nauw aan op de dagelijkse werkrealiteit binnen met name de energiesector. Volgens Johan Woudstra, docent aan De Haagsche Hogeschool, is de Power Minor een groot succes: "Energietechniek is een belangrijk vakgebied, maar het trok binnen onze hogeschool steeds minder studenten. Met de komst van de Power Minor hebben we weer volle klassen."

Wervingscampagne
Onder het motto 'jouw energie is de kracht van TenneT', startte TenneT vorig jaar een grote wervingscampagne voor nieuwe medewerkers. De campagne is zeer succesvol: vorig jaar werden reeds 162 nieuwe medewerkers aangenomen en in de eerste vier maanden van dit jaar werden 100 nieuwe collega's verwelkomd. Deze campagne, waarin vier medewerkers van het bedrijf prominent zichtbaar zijn, wordt dit jaar voortgezet. De boegbeelden vertegenwoordigen de functies waarin TenneT de nieuwe collega's zoekt; mbo-technici, hbo- en wo-technici, ICT'ers en stafmedewerkers. Tijdens de wervingscampagne worden billboards, megaboards en advertenties ingezet. Daarnaast blijft de speciale vacaturesite in de lucht: http://www.werkenbijtennet.nl/. Deze website ontving vorig jaar de prijs voor de beste website om digitaal te kunnen solliciteren.

Veel nieuwe projecten
De nieuwe medewerkers zijn nodig omdat TenneT nu en in de nabije toekomst meer infrastructurele projecten gaat uitvoeren. Mel Kroon, directeur TenneT: "Wij gaan de komende jaren enorm bouwen aan ons netwerk. Alleen al het project Randstad380 gaat veel betekenen. Maar ook de uitbreiding in het Noorden en het Zuidwesten van ons land zal veel menskracht eisen. Tevens gaan we bouwen aan onze verbindingen met het buitenland, zoals de kabel BritNed en de verbinding Doetinchem-Wesel. Om ons werk volgens onze hoge kwaliteitseisen te volbrengen hebben we veel nieuwe, talentvolle en ambitieuze medewerkers nodig." Van de 300 medewerkers zullen er zo'n 200 komen te werken in de kantoren in Arnhem en Ede en de overige 100 in de kantoren in Hoogeveen, Wadinxveen en Weert.