Erasmus MC



---

Erasmus MC scoort goed bij Academische Jaarprijs 2009

Als enige instelling heeft het Erasmus MC twee genomineerden voor de finale van de vierde editie van de Academische Jaarprijs. Deze prijs is door NRC Handelsblad in het leven geroepen als bijdrage aan de wetenschapscommunicatie in ons land.

Studenten, promovendi en onderzoekers van academische en andere publieke onderzoeksinstellingen worden uitgedaagd om prikkelende communicatieplannen te ontwikkelen bij toponderzoek.

Genomineerde teams
De Erasmus MC-genomineerden voor de Academische Jaarprijs zijn Team van den Bergh van de afdeling Urologie met als onderwerp 'Prostaatkanker' en Team Osterhaus van de afdeling Virologie met 'Nieuwe interventiestrategieën tegen influenza'.

Slotmanifestatie
In de komende maanden zullen de genomineerde teams hun voorstellen uitwerken en omvormen tot werkbare plannen. Tijdens de slotmanifestatie op 7 oktober in Leiden presenteren de genomineerde teams deze aan de jury. Die kiest vervolgens twee finalisten die ter afsluiting van de manifestatie strijden om de Academische Jaarprijs 2008/2009 die bestaat uit EUR 100.000.

VPRO-televisieprogramma Noorderlicht, NRC Handelsblad en nrc.next besteden de komende tijd ruim aandacht aan de genomineerden.

Publicatiedatum: 14 mei 2009