HITT

THIS PRESS RELEASE IS FOLLOWED BY AN ENGLISH TRANSLATION

PERSBERICHT
Apeldoorn, 15 mei 2009

HITT trading update

De directie van HITT meldt dat de omzet en het resultaat in de eerste maanden van 2009 achterblijven bij de verwachtingen. De teruglopende markt treft voornamelijk de scheepvaartgerelateerde havenmanagement systemen (divisie Vancouver, Canada) en verkeersbegeleidende systemen (divisie Apeldoorn). In Apeldoorn is een reorganisatie in voorbereiding, zoals op 23 april jl. werd aangekondigd. De vestigingen in Zeist en Moss (Noorwegen), waar systemen voor hydrografische en navigatietoepassingen worden gemaakt, ondervinden nog relatief weinig hinder van de huidige recessie. De op luchtverkeer gerichte activiteiten liggen op schema. Recent zijn opdrachten in China verworven. HITT investeert in haar vestiging in Hongkong ter versterking van de commerciële slagkracht en stroomlijning van projectuitvoering. Het is de verwachting dat economisch herstel zich het eerst zal voordoen in de Zuidoost Aziatische regio.

De invloed van wereldwijd teruglopende verkeersstromen op de (planning van de) aanschaf van verkeersbegeleidende en havenmanagementsystemen begint voelbaar te worden. De directie was bij de jaarcijferpresentatie nog gematigd optimistisch over het verwerven van nieuw werk naast gecontracteerd werk in portefeuille. Een deel van het werk in de komende jaren komt uit de huidige orderportefeuille. De vertraging van nieuw werk en de eenmalige reorganisatiekosten zullen de jaarresultaten drukken. De directie doet geen uitspraak over het verwachte jaarresultaat.

De halfjaarcijfers worden op 1 september 2009 gepubliceerd.

Over HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingenin infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen, verkopen en onderhoud van begeleidingssystemen en diensten voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2008 boekte HITT een omzet van EUR 34 miljoen en een nettowinst van EUR 4,8 miljoen (waarvan eenmalig EUR 3,7 miljoen). Eind 2008 werkten bij HITT 166 personeelsleden. HITT is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.



HITT