D'Ieteren


PERSMEDEDELING 15 mei 2009 Embargo: 8u00

GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

Tussentijdse Managementverklaring voor de periode eindigend op 31 maart 2009

AUTODISTRIBUTIE ­ D'IETEREN AUTO

In het eerste kwartaal 2009 gingen de verkopen van D'Ieteren Auto met ongeveer 10% achteruit. D'Ieteren Auto vergrootte zijn aandeel in een markt van nieuwe voertuigen die met 15% achteruitging.

Nieuwe voertuigen

Tijdens het eerste kwartaal 2009 bereikten de inschrijvingen van nieuwe wagens in België 143.852 eenheden, een ­ kleiner dan voorziene ­ achteruitgang van 15,3% in vergelijking met het eerste kwartaal 2008 (Salonjaar).

De door D'Ieteren Auto verdeelde merken behaalden einde maart 2009 een gecumuleerd marktaandeel van 20,03%, een vooruitgang in vergelijking met het volledige jaar 2008 (19,76%). Deze stijging is vooral te danken aan vrijwillige voorraadverminderingsacties bij de concessiehouders in januari en aan de groei van de marktaandelen van de merken Audi en Skoda naar aanleiding van een sterke vraag, vooral naar de nieuwe, onlangs gelanceerde modellen Audi Q5 en Skoda Superb. Het marktaandeel van Volkswagen ging achteruit door een gebrek aan weinig belaste motoren. Deze zullen echter binnenkort beschikbaar zijn. Het marktaandeel van Seat ging lichtjes achteruit als gevolg van de prioriteit die de groep Volkswagen aan de Duitse markt bood na de invoering van de schrootpremie.

De markt van lichte bedrijfsvoertuigen bedroeg in het eerste kwartaal 2009 15.800 nieuwe inschrijvingen, een daling van 17,6%. D'Ieteren Auto realiseerde een gecumuleerd marktaandeel per eind maart 2009 van 8,26% (9,00% voor het volledige jaar 2008), door een gebrek aan weinig belaste motoren.

Het aantal nieuwe door D'Ieteren Auto geleverde voertuigen, lichte bedrijfsvoertuigen inbegrepen, bereikte in het eerste kwartaal 2009 ongeveer 27.400 eenheden, een daling van 23%. De verkopen van nieuwe wagens gingen achteruit met ongeveer 14%.

Andere activiteiten

De verkopen van D'Ieteren Lease, van wisselstukken en accessoires, alsook de naverkoopactiviteiten van de D'Ieteren Car Centers, gingen vooruit. De verkopen van tweedehandse voertuigen stegen ook dankzij het slagen van de voorraadverminderingsacties dit voorjaar in een nog steeds moeilijke markt. De verkopen van D'Ieteren Sport gingen achteruit.

Vooruitzichten voor 2009

Zoals eerder aangekondigd door Febiac, zou de Belgische automarkt een daling met 10 tot 20% moeten kennen in vergelijking met 2008. In deze context zet D'Ieteren Auto zijn continue vooruitgang van zijn marktaandeel voort.
P. 1





HERSTELLING EN VERVANGING VAN VOERTUIGBEGLAZING ­ BELRON S.A.

Gedurende het eerste kwartaal stegen de verkopen van Belron met ongeveer 17%, bestaande uit 12% organische groei en 5% externe groei. De impact van de wisselkoersschommelingen was klein, omwille van een sterkere US dollar die de zwakte van andere valuta's compenseerde, vooral de Britse pond en de Australische dollar. Het totale aantal herstellings- en vervangingsinterventies groeide met ongeveer 17%.

In Europa, na overnames en wisselkoersschommelingen, stegen de verkopen met ongeveer 14%, bestaande uit 18% organische groei en 1% externe groei, met een 5% negatieve impact uit wisselkoersschommelingen door de zwakke Britse pond. De stijging van de verkopen was het resultaat van meer marketingactiviteiten en de instandhouding van nauwe relaties met verzekeringsmaatschappijen en vlootbeheerders. In Noord- Europa werden de activiteiten ook beïnvloed door heel gunstige winterweersomstandigheden in vergelijking met 2008. De externe groei is voornamelijk toe te schrijven aan een overname in Denemarken eind 2008.

Buiten Europa stegen de verkopen, na overnames en wisselkoersschommelingen, met ongeveer 22%. Deze bestonden uit 4% organische groei, 12% externe groei, voornamelijk door de overname van Diamond Glass, Inc. begin juli 2008, en een impact uit wisselkoersschommelingen van 6%. Dankzij de continue investering in marketing kon de activiteit in de VS groeien, dit ondanks moeilijke marktomstandigheden.

Tijdens de periode sloot Belron een franchiseovereenkomst om servicepunten in Chili te openen.

Voor de rest van het jaar wordt een voortzetting van de organische en externe groei van de verkopen verwacht.

AUTOVERHUUR OP KORTE TERMIJN ­ AVIS EUROPE PLC
Volledige versie van de Interim Management Statement van Avis Europe van 14 mei 2009 (ook beschikbaar op de internet site van Avis Europe: www.avis-europe.com).

"In hun geheel lagen de volumes aanzienlijk in lijn met de verwachtingen, lager dan vorig jaar, wat moeilijkheden op het vlak van de vraag weerspiegelt, vooral in Spanje. De volumes namen toe in april in het segment van de individuele klanten, na een goede paasperiode. De reservatietermijn verkortte nog verder, wat de zichtbaarheid aangaande reservaties verminderde. De grote diversiteit van de klantenportefeuille bleef de resultaten ondersteunen met een grotere weerstand van de corporate en verzekering/vervanging segmenten die de moeilijkere omstandigheden in het segment van de individuele klanten compenseerde.

Avis Europe bleef prijsverhogingen met enig succes toepassen, wat winst opleverde in vele regio's voor het segment van de individuele klanten en het segment verzekering/vervanging. De miximpact, met proportioneel meer contractuele verkopen, samen met een verhoging van de gemiddelde verhuurtermijn, deed de gemiddelde opbrengst per verhuurdag echter dalen.

Dankzij een aanzienlijke vermindering van het vlootniveau, verdere acties op het vlak van revenue management en een strenge controle van de vlootprocessen, kon het vlootgebruik radicaal verbeterd worden met meer dan 4 basispunten. De versterking van de prijzen van tweedehandse voertuigen in bepaalde markten, vooral Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, compenseerde gedeeltelijk de zwakte van de andere marken. Avis Europe trok voordeel uit deze toestand om de vlootniveaus te reduceren waar nodig.

P. 2




Avis Europe concentreerde zich in het bijzonder op het realiseren van de resultaten van de kostenverminderingsacties aangekondigd eind 2008. In het bijzonder heeft Avis Europe de fusie tussen de hoofdzetel van de groep en de hoofdzetel van de Britse activiteiten afgerond, licentieovereenkomsten gesloten voor een aantal verhuurpunten en bepaalde verhuurpunten met lage bijdrage gesloten. Daarenboven werd het personeel van de hoofdzetel met 5% extra verminderd. Zoals eerder aangekondigd verwacht Avis Europe herstructureringskosten in verband met die kostenverminderingsacties van ongeveer EUR 10 miljoen in het eerste halfjaar 2009.

Verder nam Avis Europe bijkomende belangrijke initiatieven om de kosten te verminderen, met inbegrip van de voortzetting van een aanwervingstop in de hele groep, een strenge controle van de seizoenmedewerkers en een continue salarisbevriezing.

De seizoensgebonden kasuitstroom vóór de zomerspitsperiode zal lager uitkomen dan de voorbije jaren door het rigoureuze beheer van de vlootniveaus en Avis Europe behoudt zijn verwachting van een positieve kasstroom voor het volledige jaar, met de netto schuld conform aan de voorzieningen.

Samengevat helpen zowel de geografische verdeling als de diversificatie van de klantenportefeuille de gevolgen van de sterke economische achteruitgang, die vooral Spanje en de individuele klanten treffen, te verzachten. Avis Europe blijft reageren in deze omgeving en past zijn businessmodel aan door de opportuniteiten voor prijsverhogingen te maximaliseren, door de vloot van heel dichtbij te controleren om het vlootgebruik te verbeteren, en door belangrijke kostenverminderingsacties toe te passen, met een continue focus op klantentevredenheid."

Einde van het uittreksel.
GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE POSITIE

In vergelijking met 2008 is het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, van D'Ieteren gedaald met ongeveer 6% tijdens het eerste kwartaal 2009.

De netto schuld in elk van onze drie activiteiten ­ die op autonome en onafhankelijke wijze gefinancierd worden ­ is lager in vergelijking met die van het eerste kwartaal 2008.

De hernieuwing van het effectiseringsprogramma van D'Ieteren Lease is aan de gang. In deze context, werd de vervaldatum van het huidige programma tot half juni 2009 uitgesteld.

VOORUITZICHTEN 2009 VOOR HET COURANTE GECONSOLIDEERDE RESULTAAT VÓÓR BELASTINGEN, GROEPSAANDEEL

Rekening houdend met de huidige vooruitzichten in de drie activiteiten van de Groep ­ wetend dat de zichtbaarheid in verband met de economie lager is dan gewoonlijk ­ en behalve onverwachte gebeurtenissen, zou het courante geconsolideerde resultaat vóór belastingen, groepsaandeel, zoals eerder aangekondigd, een daling moeten kennen van ongeveer 15% in vergelijking met 2008, bij constante consolidatieperimeter.

Deze tussentijdse verklaring werd opgesteld onder de verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur van s.a. D'Ieteren n.v.. De cijfers in deze verklaring werden niet gecontroleerd door de commissaris.


---

P. 3





D'Ieteren
D'Ieteren is een internationale groep, met drie activiteiten ten dienste van de automobilist:
- de distributie in België van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha;

- de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland via Belron s.a. en in het bijzonder zijn merknamen CARGLASS®, AUTOGLASS®, SAFELITE® AUTO GLASS, SPEEDY®, LEBEAU®, SMITH&SMITH® en O'BRIEN®;

- de autoverhuur op korte termijn in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië via Avis Europe plc en zijn merknamen Avis en Budget.

D'Ieteren en zijn activiteiten opereren in 120 landen in 5 continenten ten dienste van meer dan 18 miljoen klanten per jaar.

Contactpersonen
Jean-Pierre Bizet, Chief Executive Officer
Benoit Ghiot, Chief Financial Officer
Stéphanie Ceuppens, Financial Communication - Tel : + 32 (0)2 536.54.39 E-Mail : financial.communication@dieteren.be - Site Internet : http://www.dieteren.com

Voorzichtigheid omtrent voorspellingen

Dit persbericht bevat vooruitzichten die risico's en onzekerheden inhouden, onder meer verklaringen over plannen, doelstellingen, verwachtingen en voornemens van D'Ieteren. Lezers worden erop gewezen dat dergelijke vooruitzichten gekende en onbekende risico's inhouden en onderworpen zijn aan belangrijke bedrijfs-, economische en concurrentiele onzekerheden, die D'Ieteren voor een groot stuk niet onder controle heeft. Indien één of meer van deze risico's of onzekerheden zich zouden voordoen of indien gehanteerde grondhypothesen onjuist blijken, kunnen de uiteindelijke resultaten ernstig afwijken van de vooropgestelde, verwachte, geraamde of geëxtrapoleerde resultaten. Dientengevolge neemt D'Ieteren geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor de exactheid van deze vooruitzichten.

Einde van de persmededeling

P. 4