Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Medistad Medical verbetert logistieke processen met Infor ERP Visual Enterprise en Infor EAM

Infor's channel partner Quartess helpt bedrijf met complexe eisen

Barneveld, 15 mei 2009 --- Infor kondigt vandaag aan dat Medistad Medical BV, ontwikkelaar en producent voor de medische en bioprocessingindustrie, Infor ERP Visual en Infor EAM heeft geselecteerd om de logistieke processen van de productgroepen healthcare en biomedical centraal te organiseren. De keuze voor de software van Infor leidt tot een efficiëntere inzet en planning van mensen en middelen. Quartess, een van Infor's toonaangevende channel partners in de Benelux, hielp het bedrijf oplossingen te kiezen die voldoen aan de complexe eisen.

Medistad zocht naar een nieuw ERP-systeem met een lagere cost of ownership, die makkelijk in gebruik is en de end-to-endprocessen ondersteunt door te fungeren als de enige enterprise-informatiebron. Het bedrijf wilde tevens zijn assetmanagement verbeteren om de effectiviteit van mensen en middelen te optimaliseren. Het voorgaande systeem was verouderd en voldeed niet meer aan de huidige standaarden. 'Het plannen van mensen en middelen werd hierdoor een steeds lastigere zaak', concludeert Ruud Ligthart, projectmanager ERP-implementatie bij Medistad Medical BV. Informatie was verdeeld over verschillende systemen en het was niet mogelijk op eenvoudige wijze een compleet overzicht te genereren. 'Met het oude systeem en zelf samengestelde documenten werden gegevens vastgelegd en de planning gedaan. Een tijdrovende bezigheid die bovendien gevoelig is voor fouten', zegt Ligthart.

Medistad koos voor ERP Infor Visual vanwege zijn geavanceerde functionaliteit, die een geïntegreerde benadering levert van alle coreproductievereisten, met inbegrip van MRP (Material Requirements Planning), geavanceerde planning, productieuitvoering, customerrelationshipmanagement, kwaliteitsmanagement en warehousemanagement. Medistad profiteert van verbeterde transparantie binnen alle enterpriseprocessen waardoor de onderneming klanten sneller en beter kan bedienen. 'Door het gebruik van Infor ERP Visual is informatie direct beschikbaar en kan Medistad sneller reageren', zegt Jan Muller, directeur van Quartess SCS.

In combinatie met Infor EAM kan Medistad zijn beheer plannen en orderprocessen managen om on-timelevering te garanderen en mensen en middelen efficiënter in te zetten. De afdelingen logistiek, productie, magazijn en financiën zullen als eerste gebruikmaken van de Infor-oplossingen. In de nabije toekomst worden ook de afdeling research & development en de technische dienst ondersteund door de Infor-software.

Over Infor's partner Quartess zegt Ligthart: 'Wij hadden direct al een goed gevoel bij Quartess en dat is belangrijk. Het is immers de partij waarmee je intensief samenwerkt en een goede ondersteuning bepaalt in belangrijke mate het resultaat van de implementatie.'

Over Medistad
Medistad is opgericht in 1979 en actief als ontwikkelaar en producent voor de medische en bioprocessingindustrie op basis van plastic engineering en processing. Vanuit de vestigingen in Nederland en Zuid-Afrika, waar in totaal circa 300 werknemers werkzaam zijn, worden wereldwijd business-to-businesspartners bediend. Kijk voor meer informatie op: www.medistad.com.

Over Quartess
Quartess is een van Infor's toonaangevende channel partners in de Benelux voor de Infor ERP Visual-productlijn en voor de Infor EAM-productlijn. Quartess is een Infor-partner sinds 2000. Een dedicated team met zeer ervaren en goed opgeleide medewerkers verkoopt, implementeert en biedt ondersteuning voor de Infor-producten. Quartess richt zich met Visual op kleine tot middelgrote ondernemingen in onder andere de metaal- en kunststofbranche, machine- en apparatenbouw, hightechelektronica, ruimtevaart & defensie. Met de EAM-software ligt de focus op industrie en facilitymanagement. Kijk voor meer informatie op: www.quartess.eu.

Over Infor
Infor ontwikkelt en koopt functioneel rijke software aan en ondersteunt zijn software met duizenden specialisten en vakmensen. Infor maakt de software beter door middel van voortdurende innovatie, snellere implementatiemogelijkheden wereldwijde toepassingen en flexibele aanschafmogelijkheden. In de afgelopen jaren is Infor wereldwijd gegroeid tot een van de grootste aanbieders van businesssoftware. Kijk voor meer informatie op: www.infor.com.



Ingezonden persbericht