Ingezonden persbericht




Persbericht

15 mei 2009

Bakkerscafé 'Brood op de Plank' opent officieel haar deuren

Nijmegen - Vandaag opent Bakkerscafé 'Brood op de Plank' officieel haar deuren. 'Brood op de Plank' is een sociale onderneming waar mensen met een maatschappelijke achterstand vanwege een verstandelijke, lichamelijke en of psychische beperking zij aan zij werken. De visie van het bakkerscafé is dat iedereen recht heeft op een plaats in de samenleving, recht op werk en opleiding en recht om zelf te zorgen voor brood op de plank.

' Het bakkerscafé biedt deze mensen, die maatschappelijk kwetsbaar zijn een veilige omgeving waar ze gewaardeerd worden', zegt bedrijfsleider Jean-Pierre Vincken. 'Ervaring is beslist niet nodig, ons team zorgt voor begeleiding en opleiding. We kijken naar wat mensen zelf willen. Welke stappen ze, in hun eigen tempo, willen zetten naar regulier werk.' Vincken is een ervaren horecaman, die o.a. eigenaar was van 't Veerhuis Oeffelt en restaurant Plaats1 in Nijmegen. Hij heeft het stokje van projectleider Jan de Koning, die ook aan de wieg stond van lunchcafé Blixem en bedenker is van het Bakkerscafé, overgenomen.

'Brood op de Plank' is een eetgelegenheid met een artistiek karakter, geopend van 's morgens vroeg tot eind van de middag. Er wordt vers ambachtelijk brood gebakken en verkocht. Daarnaast verzorgt het bakkerscafé ook broodmaaltijden tijdens ontbijt en lunch en cateren wij lunches voor bedrijven. Bakkerscafé 'Brood op de Plank' is een samenwerking tussen de Stichtingen Pluryn, de Regionale Instelling Beschermende Woonvormen en De Driestroom. Naast deze organisaties hebben ook de Stichting Volksbelang en de Beide Weeshuizen bijgedragen aan dit project. Met een krediet van ¤150.000 heeft de Start Foundation de laatste benodigde financiële injectie gegeven. Ook op andere vlakken heeft het initiatief medewerking gekregen. Zo heeft een binnenhuisarchitect belangeloos de inrichting ontworpen en brengt verhuurder Talis zijn maatschappelijke betrokkenheid tot uiting in een non-profit huurprijs.

/// EINDE PERSBERICHT ///

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht