Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Laren, 15 mei 2009

BBC BRENGT TALPA SHOW 'GUESSTIMATION'

De Britse TV-zender BBC One komt deze zomer met Talpa's spectaculaire en leerzame spelshow 'Guesstimation'. In Nederland werd het programma afgelopen najaar bij RTL 4 gepresenteerd door Martijn Krabbé onder de titel 'Postcode Loterij: Wat schat je?' In het Verenigd Koninkrijk heeft The National Lottery zich verbonden aan het format. De BBC zendt 'Guesstimation' op acht zaterdagavonden in prime time uit.

Wat is de totale lengte bloedvaten in het lichaam van een volwassen persoon met een gemiddeld postuur? In kilometers! Hoeveel ballonnen heb je nodig om een meisje op te tillen? Hoeveel mensen passen in een kubus van twee bij twee meter? Of: Hoeveel liter water gebruikt een Brit gemiddeld met één douchebeurt? In de Engelse versie van 'Wat schat je?' moeten twee teams van elk vijf familieleden dit soort vragen beantwoorden. Feitenkennis komt van pas, maar een vrolijke wilde gok brengt de deelnemers vaak dichter bij het winnen van een geweldige prijs. En thuis op de bank doet iedereen natuurlijk van harte mee!

'Guesstimation' werd eerder dit jaar al verkocht aan het Midden-Oosten. Voor de BBC gaat Endemol UK-dochter Initial het programma produceren.

__________________