Dexia Bank


Manager en Loketbank voor zijn obligatie-uitgifte

De Caisse d'Investissement de Wallonie geeft aan Dexia Bank een mandaat als Joint Lead Manager en Loketbank voor zijn obligatie-uitgifte

15/05/2009
Aanbod tot openbare inschrijving in België op obligaties die worden uitgegeven in het kader van een obligatielening van maximaal 150.000.000 EUR met de waarborg van het Waalse Gewest.

Op 1 april 2009 richtte het Waalse Gewest de Caisse d'Investissement de Wallonie op (afgekort tot C.I.W.), een instelling ter bevordering van investeringen in kleine en middelgrote ondernemingen in het Waalse Gewest via een beroep op het openbaar spaarwezen.

Vandaag lanceert de C.I.W. een obligatielening (niet genoteerde obligaties op naam) met een looptijd van 10 jaar, die de volgende voordelen biedt:


* een jaarlijkse brutocoupon van 4,60 % gedurende 10 jaar;
* de bescherming door het Waalse Gewest van het belegde kapitaal;
* een fiscaal voordeel voor Waalse inwoners die beleggen in de C.I.W. in de vorm van een lagere inkomstenbelasting (vermindering van 3,1 % op de belegde bedragen, met een maximum van 2.500 euro) gedurende 4 jaar. Dit belastingvoordeel bedraagt dus maximaal 77,50 euro per jaar.

De C.I.W. gaf een mandaat aan Dexia Bank België - en ook aan Fortis Bank NV en Crédit Agricole NV - als Joint Lead Manager en Loketbank voor deze obligatie-uitgifte (*).

Als bevoorrechte partner van het Waalse Gewest, waarvan het de kassier is, sluit Dexia Bank België zich aan bij dit initiatief van het Gewest dat aan zijn inwoners de mogelijkheid biedt om hun spaargeld in alle veiligheid te beleggen en tegelijkertijd de Waalse KMO's te helpen bij hun ontwikkeling.

Dexia Bank stelt zijn knowhow ter beschikking van de verantwoordelijke personen van het Gewest om deze obligaties aan de particulieren aan te bieden in de best mogelijke omstandigheden en tegelijkertijd het Waalse bedrijfsleven extra zuurstof toe te dienen. Niet minder dan 319 Dexia-verkooppunten in Wallonië zullen zodoende als tussenpersoon optreden tussen het Gewest en de burger.

Download het persbericht pdf

(*) Na de afronding van dit aanbod behoudt de C.I.W. zich het recht voor een ander openbaar bod van obligaties te doen zonder fiscaal voordeel. De voorwaarden van deze obligaties zullen worden bepaald afhankelijk van de marktomstandigheden die gelden bij de lancering van dit tweede bod en kunnen dus gunstiger of minder gunstig zijn dan dit aanbod.