Verhagen neemt eerste exemplaar boek Dittrich in ontvangst

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) neemt vrijdag 15 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie, het eerste exemplaar in ontvangst van het boek Elke Liefde Telt, van Boris Dittrich. Tijdens de bijeenkomst ter gelegenheid van deze boekpresentatie houdt Verhagen een toespraak over het internationale homobeleid van de regering.

Voormalig D66-fractievoorzitter Boris Dittrich, advocacy director seksuele minderheden van Human Rights Watch in New York, beschrijft in het boek zijn pogingen discriminatie in kaart te brengen en ter discussie te stellen, en de internationale gemeenschap te overtuigen van een fundamenteel onrecht. In zijn toespraak kenschetst Verhagen het boek als een kijkje in de mensenrechtenkeuken.

Verhagen benadrukt dat Dittrich en hij werken vanuit het simpele principe dat mensenrechten voor iedereen, altijd en overal gelden. Hij stelt vast dat in Dittrichs boek doorlopend mensen figureren die wél uitzonderingen maken op deze regel, omdat zij ervan overtuigd zijn, vaak op grond van godsdienst, cultuur of traditie,dat de mensenrechten van homoseksuelen ongestraft geschonden kunnen worden.

Na te hebben onderstreept dat mensenrechten gaan boven godsdienst, cultuur en traditie schetst Verhagen hoe de regering zich er wereldwijd voor inzet discriminatie te bestrijden en strafbaarstelling van homoseksualiteit tegen te gaan.