Ingezonden persbericht


Persbericht: Positieve reacties vanuit Rijk en Provincie op verlanglijstje Apeldoornse jeugd

Onlangs verstuurde jongerenplatform Apeldoorner.COM, na een inventarisatie, de wensen van de Apeldoornse jeugd aan de lokale politiek, genaamd 'het Apeldoorns verlanglijstje'. De meeste fracties gaven aan blij te zijn dat de jeugd in Apeldoorn concreet aan kon geven wat zij belangrijk vinden voor de stad. Enkele partijen gaven zelfs aan dat zij met deze wensen nuttige informatie hadden als input voor hun partijprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. De belangrijkste wensen van de Apeldoornse jeugd zijn betaalbare woningen, meer hoger onderwijs, winkels, uitgaansgelegenheden en evenementen.

Ook vanuit het Rijk en de Provincie kwamen lovende berichten over de betrokkenheid van de Apeldoornse jeugd bij de politiek en hun stad.

"Uw initiatief geeft blijk van een sterke betrokkenheid van de Apeldoornse jongeren bij hun stad en dat spreekt mij zeer aan." Aldus Clemens Cornielje, commissaris van de koningin van de Provincie Gelderland.

"Ik heb grote waardering voor het initiatief van het jongerenplatform Apeldoorner.COM, om meer aandacht te vragen bij de fracties van de Apeldoornse gemeenteraad. Bij het ministerie is leefbaarheid een belangrijk thema, evenals betrokkenheid van bewoners. Dat jongeren zich zo inzetten voor een leefbaar Apeldoorn, verdient dan ook alle lof." Aldus minister van der Laan van het ministerie van VROM.

"Jullie initiatief laat zien dat omvangrijke betrokkenheid van jongeren bij de politiek in de eigen woonplaats blijkbaar mogelijk is" Aldus een woordvoerder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Jongerenplatform Apeldoorner.COM is blij met de positieve reacties en heeft tevens een jongerenpanel bestaande uit 24 leden ingesteld dat instanties indien gewenst kan adviseren op het gebied van de Apeldoornse jeugd.




Ingezonden persbericht