Homonetwerk politiie roept op tot veilige Gaypride marches

Het bestuur van het Landelijk Homonetwerk Politie (LHP) in Nederland roept de Korpschefs van politie in Moskou(Rusland), Riga (Letland), Vilnius(Litauen) en Talinn(Estland) op, ervoor te zorgen, dat de GayPride marches a.s. zaterdag afdoende worden beveiligd en dat deelnemers op een correcte en waardige wijze in staat worden gesteld op te komen voor de homorechten.

Het bestuur is uiterst bezorgd over de veiligheid van de deelnemers, maar moet ervan uitgaan, dat in de democratische rechtsstaat Rusland en deze 3 EU landen de politie ervoor zorgt dat iedere burger altijd wordt beschermd; ongeacht ras, politieke gezindheid, sexuele gerichtheid, geslacht of godsdienst.

Doelstelling LHP
Inbreng van expertise en bijdragen aan het operationele politiewerk en daardoor bevorderen dat homoseksualiteit en anti- discriminatie binnen de taakuitvoering en (multiculturele) beleidsontwikkeling een duidelijke plaats inneemt.

Door algemene belangenbehartiging van homo- biseksuele, lesbische, transgender en transseksuele medewerkers de Nederlandse politie beïnvloeden bij haar ontwikkeling om een afspiegeling van de maatschappij te worden en een bijdrage te leveren aan een veilige interne organisatie.