Ingezonden persbericht


Akkoord brede buurtscholen niet mede ondertekent door welzijn, sport en cultuur.

Op maandag 11 mei 2009 was er een feestelijke ondertekening van het ' Akkoord Brede buurtschool plus en Brede buurt zones in Haagse krachtwijken. Ondertekenaars zijn de corporaties, de schoolbesturen, de gemeente Den Haag en minister van der Laan. In de tekst van het akkoord staat het volgende:'Met de investeringen in zes brede buurtscholen plus en drie brede buurt zones geven wij aan dat wij ons maximaal inspannen om de samenwerking tussen en de ambities op het gebied van onderwijs, welzijn, cultuur en sport in de wijken te realiseren en daardoor een beter voorzieningen aanbod te realiseren voor de bewoners in de wijken en de jeugd een betere uitgangspositie te geven.

De Haagse PvdA gemeenteraadsfractie vindt het van groot belang dat de brede buurtschool zo breed mogelijk wordt opgezet en is verbaasd dat de partners zoals de welzijnsorganisaties, die wel in bovengenoemde tekst staan, niet het akkoord hebben mede ondertekend. Zij stellen daarom de volgende schriftelijke vragen aan het college:

Op maandag 11 mei 2009 was er een feestelijke ondertekening van het ' Akkoord Brede buurtschool plus en Brede buurtzones in Haagse krachtwijken'. Ondertekenaars zijn de corporaties, de schoolbesturen, de gemeente Den Haag en minister van der Laan. In de tekst van het akkoord staat het volgende:'Met de investeringen in zes brede buurtscholen plus en drie brede buurtzones geven wij aan dat wij ons maximaal inspannen om de samenwerking tussen en de ambities op het gebied van onderwijs, welzijn, cultuur en sport in de wijken te realiseren en daardoor een beter voorzieningenaanbod te realiseren voor de bewoners in de wijken en de jeugd een betere uitgangspositie te geven.'

De Haagse PvdA gemeenteraadsfractie vindt het van groot belang dat de brede buurtschool zo breed mogelijk wordt opgezet en is verbaasd dat de partners zoals de welzijnsorganisaties, die wel in bovengenoemde tekst staan, niet het akkoord hebben mede ondertekend.


* Is het college met de PvdA fractie eens dat het in dit geval juist belangrijk is om alle betrokken partners bij dit akkoord te betrekken?

De PvdA heeft wel vernomen dat één van de welzijnsinstellingen graag had willen meetekenen.


* Wat is de reden dat partners zoals welzijn, sport en cultuurorganisaties niet betrokken zijn bij dit akkoord?


* Hoe gaat het college deze partijen betrekken bij de opzet van de brede buurtscholen plus en de brede buurtzones in de krachtwijken?