René van Beeck's Super Jazz Jam in Vinkeveens Dorpshuis de Boei


Swingende afsluiting van het culturele seizoen

VINKEVEEN, 20090513 -- Voor de afsluiting van het culturele seizoen op 15 mei 2009 van Stichting Cultura in de Boei in Vinkeveen komt jazzbassist René van Beeck spelen met met zijn SuperJazzJam. De SuperJazzJam is geen vaste combinatie van artiesten maar wordt door René voor de gelegenheid samengesteld uit de beste jazzmusici en staat garant voor een swingende avond vol muzikale verrassingen.

De SuperJazzJam bestaat op 15 mei uit:
 
Ken Ard - vocals (USA)
Philip Harper - trompet & vocals (USA)
Michael Varekamp - trompet & vocals
Eef van Breen - trompet & vocals
Erik van der Luijt - piano
Erik Kooger - drums
René van Beeck - contrabas
 
De Amerikaanse Broadway-ster Ken Ard was al eerder met veel succes te gast in de 'De Boei' en is een gevierd acteur-zanger in Broadwaygezelschappen als Cats en Smokey Joe's Café. Hij schitterde als danser naast Renée Zellweger en Catherine Zeta-Jones in de Oscarwinnende kaskraker Chicago. Zijn laatste CD Ballads, Blues & Cocktails is recent uitgekomen en ontving lovende kritieken in binnen- en buitenland.

De Amerikaanse top trompettist Philip Harper toert dit jaar o.a. met Ben Golson, maakte deel uit van Art Blakey's Jazzmessengers en The Harper Brothers samen met zijn broer Winard.

Trompettist Michael Varekamp, speelde afgelopen jaren o.a. bij Fra Fra Sound, toerde met show over Louis Armstrong en bracht samen met o.a. Ack van Rooyen een tribute aan Miles Davis in de theaters. Michael organiseert ook het jaarlijkse Pure Jazzfestival in Den Haag.

Trompettist/zanger Eef van Breen organiseerde in 1998 het Chet Baker Memorial Concert in Musis Sacrum Arnhem met o.a. de orginele ritmesectie van de japanse toer van Chet Baker In 1999 won Eef de tweede prijs tijdens het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. De 3 trompettisten vormen sinds enige tijd ook een band: 'The Trumpack' uiteraard met een knipoog naar de legendarische 'Rat Pack'. Samen zullen zij o.a ook repertoire spelen én zingen uit het Songbook van de grote trompettist/zangers zoals Dizzy Gillespie en Louis Armstrong.

De ritmesectie wordt gevormd door de virtuoze pianist Erik van der Luijt. Erik is o.a. pianist bij het Deep River Quartet en begeleidde de afgelopen jaren vele vocalisten onder wie Rita Reys, Greetje Kauffeld en zijn vrouw Ilse Huizinga. Achter de drums zit Erik Kooger o.a. bekend van het trio van Michiel Borstlap, Gino Vannelli en de band van Frits Landesbergen. Contrabassist René van Beeck organiseert sinds 1997 op diverse lokaties in Amsterdam jazzsessies en concerten waarvoor hij op 25 november 2007 gehuldigd werd door de Gemeente Amsterdam. Op dit moment speelt René o.a. elke laatste zondag van de maand in Panama tijdens Sunday Night Jazz ( www.sundaynightjazz.nl ), elke maandag in Café Brix ( www.cafebrix.nl ) en elke woensdag in de Brasserie van Odeon ( www.odeontheater.nl ) in Amsterdam.

Meer info: www.jazzinvinkeveen.nl