Ingezonden persbericht


PAMPUS IS SEMI-FINALIST NEDERPOPPRIJS

Nederpopprijs Van Eigen Bodem is de enige prijs voor muzikanten die zingen in de Nederlandse taal of een afgeleide daarvan. De prijs heeft tot doel muzikanten podiumervaring op te laten doen en de positie van de muziekstroming nederpop, zijnde pop/rock/r&b/hiphop etc. in je moerstaal, te verstevigen.

Pampus is één van de achttien semi-finalisten van de Nederpopprijs Van Eigen Bodem PAMPUS heeft de toegankelijkheid van nederpop, de ernst van singer-songwriterliedjes en de vrolijkheid van feel-goodmuziek. PAMPUS is de ideale mix van Acda & De Munnik, De Dijk en Maarten van Roozendaal, maar dan met de humor van Hans Teeuwen of Theo Maassen. Soms rauwe satire, soms keihard, soms vertederend eerlijk, maar altijd echt. Door de verrassende twist die in veel liedjes is verwerkt is PAMPUS uniek in Nederland. De releasedatum is bewust rondom Valentijn in het kader van de single "Ik Lief Jou". Nederpopprijs
In drie voorrondes strijden de bands om de finale op 15 mei in Hedon te winnen. Zowel de Nederlandse als de Belgische winnaar wint 1000 euro en een optreden op het enige Nederlandstalige popfestival Van Eigen Bodem, zaterdag 4 juli in Zwolle. Tijdens het festival wordt bekend welke band daarnaast ook nog eens een jaar lang begeleid wordt door NL Entertainment, een onderdeel van CNR Music, en zal optreden op diverse festivals in Nederland en België. Naast plaatsing door de vakjury wordt een band geplaatst door een publieksnominatie. De fans kunnen via internet (www.ongekendtalent.nl) stemmen op hun favoriete band. Ook tijdens de voorrondes kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete acts. Stemmen op papier tijdens de voorrondes tellen overigens driedubbel mee. Pampus speelt in de voorronde in Luxor Live te Arnhem op zondag 19 april.

Album: Spartelen
Label: Basta
Website: www.pampusband.nl Voor vragen, recensie exemplaren en gastenlijst aanvragen weet je me te vinden.