Lekkerlezen krijgt voorpublicatie Abraham Verghese "De Heelmeesters"


NIJMEGEN, 20090409 -- Lekkerlezen.net krijgt voorpublicatie van "De Heelmeesters" Lekkerlezen.net heeft toestemming gekregen van uitgeverij De Bezige Bij om een deel van het boek "De Heelmeesters" van Abraham Verghese nog voordat het in de winkel ligt on-line te plaatsen. Gedurende de eerste week van juni zal elke dag een klein stuk verschijnen, waardoor de lezer een indruk krijgt van het verhaal.

Voor de site is het de tweede keer dat een uitgeverij toestemming verleend om haar content online te delen. Jeroen, redacteur van www.lekkerlezen.net is enthousiast: "Ik denk dat dit voor boekenwurmen geweldig is. Door de voorpublicatie kan de lezer al bepalen of hij het boek de moeite waard vindt, nog voordat we als recensie-team het zelf hebben kunnen lezen. Ik hoop dat deze voorpublicatie nog door vele anderen mag worden gevolgd".

De voorpublicatie eindigt vlak voordat het boek, op 10 juni, wordt uitgegeven en wordt uiteraard gevolgd door een recensie van het team van Lekkerlezen.net.

Over lekkerlezen.net
www.lekkerlezen.net is een initiatief van enthousiaste boekenwormen. We zijn druk bezig met het opzetten van onze online stek, met als doel de passie voor het boek (en tijdschrift) op anderen over te dragen. Dit doen we onder meer door het plaatsen van boekbesprekingen en beoordelingen van tijdschriften. Hierbij maakt de site veel gebruik van het ruime assortiment van de vele bibliotheken in Nederland, alsmede van boeken die uitgevers voor reviews ter beschikking stellen.

Over Abraham Verghese
Abraham Verghese (1947) is wereldberoemd als arts en is professor aan de niversiteit van Stanford. Zijn ouders emigreerden van India naar Ethiopië,
waar hij werd geboren en opgroeide. In 1980 vestigde hij zich in de erenigde Staten en werkte, net als de held uit De heelmeesters, als arts in probleemwijken. Hij publiceert regelmatig in The New York Times, The New Yorker en Granta. Zijn veelgeprezen memoires, gepubliceerd als My Own Country, werden genomineerd voor de National Book Critics Circle ward. Verghese woont en werkt in Palo Alto, Californië.





Ingezonden persbericht