Studenten krijgen steeds minder woonruimte voor hun geld in Nijmegen


DEN HAAG, 20090515 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat het kameraanbod in Nijmegen in de maand april 2009 is toegenomen (ruim 20,6 procent) naar 410 nieuw aangeboden kamers. De gemiddelde huurprijs van een nieuw aangeboden kamer is licht (1,6 procent) gestegen. Opmerkelijk is dat de vierkante meter prijzen een sterkere (12 procent) stijging laten zien dan de huurprijs. Met 12 procent stijging in een jaar is deze stijging meer dan de gemiddelde huurprijs. Studenten krijgen dus steeds minder ruimte voor hun geld in Nijmegen.

Huurprijs kamers Nijmegen stijgt licht (1,6 procent)
De gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Nijmegen is in april 2009 lichtjes gestegen (1,6 procent) vergeleken met dezelfde maand in 2008. De gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Nijmegen komt uit op 319 euro. De stijging van de gemiddelde huurprijs in Nijmegen is veel minder hoog vergeleken met de stijging van het landelijke gemiddelde (5,9 procent).



Aanbod kamers neemt toe met 20,6 procent
Het aantal nieuw aangeboden kamers in Nijmegen is flink toegenomen (20,6 procent) tot 410 nieuw aangeboden kamers in april 2009.



Vierkante meter prijs stijgt met 12 procent
De gemiddelde vierkante meter prijs van nieuw aangeboden kamers is fors gestegen met exact 12 procent vergeleken met de vierkante meter prijs vorig jaar. De gemiddelde oppervlakte van nieuw aangeboden kamers is in april dit jaar wel kleiner (-9,1 procent), namelijk 17,61 m2.




Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn van de grootste steden van Nederland alle marktrapporten terug te vinden.

U vindt alle marktrapporten en nieuwsvideo's over Nijmegen op het blog van Kamernet.nl:
blog.kamernet.nl/CategoryView,category,DeKamermarktNijmegen.aspx