Van Duuren behaalt opnieuw ISO certificaat


VIANEN, 20090515 -- Van Duuren Districenters heeft opnieuw het officiële ISO 9001 certificaat weten te behalen na een intensieve audit van IMS uit Woerden.

IMS heeft geholpen met het opstellen van een handboek en het beschrijven van de processen binnen het bedrijf. Begin januari 2009 is er een interne audit afgenomen en na een paar kleine aanpassingen kon op 10 april 2009 het officiële ISO 9001 certificaat met drie jaar verlengd worden.

"Klanten verwachten dat wij volgens een bepaalde norm werken. Daarom hebben we er hard aan getrokken om te voldoen aan ISO 9001", vertelt kwaliteitsmanager Erik Gomersbach. "Een belangrijk onderdeel van de ISO-normeringen is het op papier zetten van beloftes die je als bedrijf doet', zegt Gomersbach. "Wanneer we zeggen dat we zendingen binnen 48 uur bezorgen, moeten we dat nu ook vastleggen in het ISO-handboek. Daarnaast hebben we volledige procesbeschrijvingen gemaakt van onze dienstverlening en de rol die onze afdelingen - verkoop, planning en customer services - daarin hebben."

Met een ISO-normering staat Van Duuren Districenters sterker in Europese internationale samenwerkingsverbanden. Ook dwingt het de onderneming volgens Gomersbach scherp te blijven.

Over Van Duuren Districenters
Van Duuren Districenters is een Pan-Europese logistieke dienstverlener, en in dit segment een top 5 speler onder de familiebedrijven in Nederland. Van Duurens Europese netwerk dekt 23 landen. Via haar partners beschikt Van Duuren Districenters over 270 afleverdepots van waaruit 6.750 wagens over heel Europa leveren. Van Duuren staat voor `Quality'. Iedere dag weer zetten de medewerkers van Van Duuren zich in om dit doel te bereiken.





Ingezonden persbericht