Aanbod kamers in Leiden neemt gigantisch toe met 85 procent


DEN HAAG, 20090515 -- Uit onderzoek van Kamernet.nl is gebleken dat het totaal aantal aangeboden kamers in Leiden met maar liefst 85 procent is toegenomen in april 2009 vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De huurprijs van nieuw aangeboden kamers is gestegen 3,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De kamerzoekende in Leiden heeft extra mazzel, want de oppervlakte van nieuw aangeboden kamers is groter, namelijk 18,15 m2 in plaats van de 14,75 m2 (verschilt 23,1 procent met een jaar daarvoor).

Huurprijs kamers Leiden stijgt met 3,7 procent
Uit onderzoek van Kamernet.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden kamers in Leiden is gestegen (3,7 procent) ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs komt uit op 305 euro en ligt hiermee 36 euro onder het landelijk gemiddelde (341 euro).



Aanbod kamers neemt gigantisch toe (85 procent)
Het aantal nieuw aangeboden kamers is ten opzichte van een jaar geleden gigantisch toegenomen (85 procent) in april 2009. Het aantal nieuw aangeboden kamers in Leiden komt dit jaar uit op 272 kamers.



Vierkante meter prijs daalt fors met 15,5 procent
De gemiddelde vierkante meter prijs is wederom flink gedaald (-15,5 procent) ten opzichte van een jaar geleden naar een bedrag van 16,81 euro. De kamerzoekende heeft mazzel, want de oppervlakte van nieuw aangeboden kamers is groter, namelijk 18,15 m2 in plaats van de 14,75 m2 (23,1 procent) vorig jaar. De daling van de vierkante meter prijs heeft zonder meer te maken met de stijging van het kameraanbod in de stad Leiden.




Over Kamernet.nl
Kamernet.nl is de grootste kamer website van Nederland. Huurders en verhuurders hebben rechtstreeks contact met elkaar. De site is mede populair omdat deze zeer transparant en eenvoudig werkt. Inschrijven is gratis, het verhuren van een kamer kost niets en een kamerzoekende betaalt pas wanneer hij wil reageren op een kamer.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze grote database van kamers en onze klanten doelgroep: kamerzoekers en kamerverhuurders, om meer inzicht in de ontwikkelingen van de kamermarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren.

Historie:
Eind 1999 is Kamernet.nl opgericht door twee voormalige studenten aan de Hogeschool Utrecht die zelf woonruimte zochten tijdens hun studietijd en niet jarenlang op een wachtlijst wilden staan. Inmiddels heeft de site al ruim 500.000 studenten aan een kamer geholpen. Elke maand worden ruim 6.500 kamers aangeboden op de site. In 2008 werd www.kamernet.nl meer dan 8,8 miljoen keer bezocht door bijna 2,5 miljoen unieke bezoekers. Kamernet.nl is onderdeel van Direct Wonen NV (www.directwonen.nl).

Marktrapporten:
Op het blog van Kamernet.nl, blog.kamernet.nl, zijn van de grootste steden van Nederland alle marktrapporten terug te vinden.

U vindt alle marktrapporten en nieuwsvideo's over Leiden op het blog van Kamernet.nl:
blog.kamernet.nl/CategoryView,category,DeKamermarktLeiden.aspx