TANDBERG eerste leverancier interoperabel telepresence systemen


AMSTERDAM, 20090515 -- De Telepresence T3 oplossing van TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobiele video-oplossingen, is nu de eerste en enige telepresence oplossing ter wereld is die haar functionaliteiten en HD-kwaliteit behoudt wanneer het telepresence systemen van andere leveranciers aanroept. Deze interoperabiliteit voldoet aan de groeiende vraag van organisaties naar videosystemen die volledig uitwisselbaar zijn en zo een einde maakt aan communicatiesilo's.

Dankzij het bijzondere design biedt de Telepresence T3 oplossing van TANDBERG de beste telepresence ervaring in de markt. TANDBERG T3 is interoperabel met het gehele productportfolio van TANDBERG, de Microsoft Office Communications Server en andere standaard video-endpoints en telepresence systemen. Daarnaast kan de TANDBERG Telepresence T3 ook communiceren met gebruikers van Polycom telepresence apparatuur. Deze geavanceerde interoperabiliteit wordt mogelijk gemaakt door de software upgrade van de TANDBERG Telepresence server. Door de systemen te kunnen koppelen met een groter publiek, kunnen organisaties het meeste halen uit hun bestaande en toekomstige telepresence investeringen.

"Organisaties kiezen steeds vaker telepresence oplossingen vanwege de snelle ROI door verminderde reiskosten en toenemende productiviteit", aldus Dominic Dodd, Global Program Director Unified Communications & Collaboration van Frost & Sullivan. "Echter, omdat unified communicaties steeds belangrijk wordt, kunnen organisaties het zich niet permitteren te investeren in oplossingen die niet met elkaar samen kunnen communiceren. Doordat TANDBERG interoperabiliteit biedt met alle systemen van derden, zetten zij een belangrijke standaard. Andere leveranciers zouden ook aan die standaard moeten voldoen als zij in de toekomst nog van enige betekenis willen zijn."

"Organisaties horen niet vergrendeld te zijn door technologie", aldus Frederik Halverson, CEO van TANDBERG. "In onze visie is er sprake van open communicatie en kunnen mensen op een natuurlijk manier met elkaar samenwerken, ongeacht de manier waarop zij communicatief verbonden zijn. De telepresence systemen van TANDBERG zijn interoperabel met een groot aantal oplossingen van andere leveranciers. De systemen behouden hun HD multi-screen functionaliteit en leveren daardoor de best mogelijke ervaring voor klanten als zij communiceren met ieder willekeurig telepresence systeem."





Ingezonden persbericht