Eerste 5 woningen verkocht tijdens Woonaccent Startersweken


DRACHTEN, 20090515 -- Woonaccent Makelaars Friesland is in mei begonnen met de startersweken. Inmiddels zijn 5 van de ruim 60 deelnemende woningen al verkocht. De kopers kopen de woningen tijdens deze weken `vrij op naam' en betalen dus geen `kosten koper'. Daarmee krijgen ze een korting van ca 7% ten opzichte van de "normale" prijs. "Dat de markt moeilijk is, weten we nu wel. Laten we ons alsjeblieft richten op de kansen die deze markt juist biedt. Zo proberen wij met onze 3 vestigingen de markt weer wat op gang te krijgen met initiatieven als de Startersweken. En dat werkt dus prima!", vertelt Jan Bakker, eigenaar van en makelaar bij Woonaccent Makelaars Friesland.

Voorlichting starter blijkt goede voorbereiding
Een starter is een nieuwkomer op de woningmarkt en weet vaak niet wat zijn mogelijkheden zijn. "De starter is momenteel aan zet en daar willen we deze groep bewust van maken". De starter waardeert de transparante en betrouwbare uitleg over de koop en andere zaken die hierbij komen kijken. Tijdens de info avond op 12 mei werden de starters ook te woord gestaan door de notaris en financiële dienstverlener. In Heerenveen was zelfs de belastingdienst aanwezig om de fiscaliteiten te belichten. "Een compleet en objectief verhaal dus over de realistische kansen van de starter", stelt Jan Bakker.

Koopsubsidie
"Belangrijk onderdeel in de voorlichting was de mogelijkheid van Koopsubsidie. Met koopsubsidie is het voor veel starters aantrekkelijk en bovendien mogelijk om te kopen. En in deze tijd heeft de starter ook nog eens meer huis voor hetzelfde geld! Prachtig toch?", aldus Jan Bakker.

Tweede info avond op 25 mei
Woonaccent zal deze maand de Startersweken voortzetten. "Gelukkig", zegt Jan Bakker, "de klant waardeert de actieve makelaar en is naast zekerheden ook op zoek naar zijn mogelijkheden". Op 25 mei wordt er nog een infoavond georganiseerd. Iedereen is weer van harte welkom en tussendoor kan men binnenlopen bij de vestigingen voor het speciale startersaanbod, of kijken op www.woonaccent.nl. "Slimme starters zorgen natuurlijk dat ze erbij zijn, we verwachten ook deze avond weer een goede opkomst", aldus Bakker.





Ingezonden persbericht