Gemeente Schiedam


Mei 2009

Schiedam Proms viert eerste jubileum

13 mei 2009

Iedereen kent Night of the Proms, maar Schiedam heeft haar eigen Proms! Schiedam Proms is terug van weggeweest en viert haar eerste jubileum op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei met een groots muzikaal spektakel in de sporthal Margriet.

Zon honderd mannen en vrouwen van het orkest van muziekvereniging St. Radboud en het Promskoor Schiedam zetten de Margriet op z'n kop met een mix van bekende popsongs, musicals, nederpop, evergreens en klassiek. Met muziek van Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Within Temptation, Jan Smit, Metallica, Toto, the Pointer Sisters en muziek uit de musicals The Wizz en Evita wordt komend weekend een feest van herkenning, van lekker meezingen, genieten en wegdromen bij bekende klanken.

Nationale musicalwereld treedt op in Schiedam
Schiedam Proms is met de hoeveelheid deelnemende musici en de landelijk bekende solisten een uniek muziekevenement in de regio. Bekenden van eerdere edities zoals Roy van den Akker, Casey Francisco, Robbert Besselaar en Daniëlle von Stockhausen en nieuwe gezichten zoals Femke Blakborn en Bob van Rutten, belooft het een groot muziekspektakel te worden. Allen hebben hun sporen reeds verdiend in de nationale musicalwereld, waarbij Casey Francisco het meest in het oog springt vanwege haar hoofdrollen in de musicals Miss Saigon en Jesus Christ Superstar. Ook is er ruimte voor Schiedams talent in de persoon van Suzanne Heijdra. Zij zong vorig jaar in de finale van Avro's Junior Songfestival. Het showballet wordt verzorgd door danseressen van Ballet- en dansstudio Schiedam o.l.v. Rowana Koffijberg. De algehele muzikale leiding is in handen van de dirigent van orkest van St.Radboud, Martijn Krijnen.

Kaartverkoop en meer informatie
Entreebewijzen zijn verkrijgbaar bij de boekhandels Van Leeuwen (Broersvest) en Post Scriptum (Hof van Spaland) en bij de leden van het orkest en koor van muziekvereniging St. Radboud. Staanplaatsen kosten 15,- en zitplaatsen 17,50.

Schiedam Proms
vrijdag 15 en zaterdag 16 mei
aanvang: 20.30 uur
Sporthal Margriet Schiedam
www.schiedamproms.nl