ABVAKABO FNV

Weblog Edith Snoey

Op bezoek bij de RET

Afgelopen week was ik op werkbezoek bij de Bedrijfsledengroep van de RET (openbaar vervoer) in Rotterdam. Tot op heden was het er nog steeds niet van gekomen om eens langs te gaan. Het was nu een mooi moment om eens met elkaar te praten. We hebben stil gestaan bij alle ontwikkelingen rond marktwerking.

In een eerdere ontmoeting was dit onderwerp al eens ter sprake gekomen en vond een aantal kaderleden dat wij/ik marktwerking te makkelijk als een gegeven accepteerde. Ik heb uitgebreid toegelicht wat we doen in de zorg, bij de post en de energiebedrijven, maar ook hoe we met name binnen de FNV met succes aandacht vragen voor (Europese) ontwikkelingen rond marktwerking in de publieke sector. Ik heb ze verteld over onze resolutie op het FNV Congres en dat we staatssecretaris Timmermans van Europese Zaken met een duidelijke opdracht hebben opgezadeld over de richtlijn inzake publieke diensten.

Ook hebben we uitgebreid van gedachten gewisseld over de hele AOW discussie en hoe groot de kans is dat we erin slagen om dit tot een succes te maken. Ik heb uitgelegd dat het wat de FNV betreft echt menens is. Een verhoging naar 67 jaar is niet aanvaardbaar voor ons. Ook hebben we uiteraard stil gestaan bij hoe het nu met de bond gaat. De leden bij de RET vinden het moeilijk om jonge leden te werven en missen ondersteuning van de bond.

We hebben niet alle problemen opgelost, maar ik vond het een zeer geslaagde bijeenkomst. We hebben afgesproken dat ik binnenkort een keer terugkom, maar dan om het bedrijf echt te bezoeken.