Ingezonden persbericht

Snel herstel voetballers N.E.C door Jobst Travel Socks

Dat Jobst Travel Socks hun dienst bewijzen voor actieve mensen die veel reizen, bewijzen de voetballers van N.E.C Zij dragen de bekende sokken vaak tijdens reizen, maar ook na voetbalwedstrijden. In beide gevallen zijn de meningen duidelijk: Jobst Travel Socks werken echt.

Dat blijkt uit een enquête die BSN medical, de fabrikant van de sokken, hield onder de voetballers. Profvoetballers moeten niet alleen keer op keer een zware lichamelijke prestatie leveren, maar reizen bovendien vaak van hot naar her, zowel per bus als per vliegtuig. Het gevolg van dat alles is de voeten en benen veel te lijden hebben. Han Tijshen is fysiotherapeut van N.E.C Tijshen was al een tijdje op zoek naar compressiesokken die de voetballers zouden helpen sneller te herstellen na een wedstrijd. Tijshen: "We hebben het team de voordelen uitgelegd van Jobst Travel Socks, na gebruik was eigenlijk iedereen enthousiast." Favoriet zijn het dragen van de sokken na een voetbalwedstrijd. Ongeveer evenveel voetballers trekken de sokken aan tijdens de reizen van en naar de wedstrijden.

In wetenschappelijk opzicht is er veel voor de sokken te zeggen, legt Tijshen uit. "Door de Travel Socks worden de vaatwanden geprikkeld, wat de circulatie in de benen bevorderd. Het gevolg is minder vochtophoping en sneller herstel na een wedstrijd. Maar ook na een langere reis, zijn de gevolgen daarvan weer snel teniet." De belangrijkste conclusies uit de enquête zijn dat pijnlijke en vermoeide benen en voeten minder zijn door het dragen van de sokken. De voetballers van N.E.C noemden ook het draagcomfort en aantrekgemak als pluspunten van de sokken.