Gemeente Vlaardingen


Vlaardingse stadsspeld voor de heer M. Valster

15 mei 2009

De heer M. Valster (89 jaar) heeft op vrijdag 15 mei 2009 de Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt gekregen door burgemeester T.P.J. Bruinsma. De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Valster als voorzitter van de Stichting Herman Frantsenhuis III.

In 1954 werd de heer Valster penningmeester en in 1959 voorzitter van de oudervereniging Helpt Elkander. Dit heeft hij tot 1975 gedaan. Ook werd hij in 1959 voorzitter van het Bouwfonds Internaat. In 1964 trad hij toe tot het bestuur van de Stichting Exploitatie Tehuizen voor Geestelijk Gehandicapten. Voor deze stichting heeft hij zich ruim 25 jaar ingezet, zowel als bestuurslid als voorzitter. De stichtingsnaam is later gewijzigd in Stichting Herman Frantsenhuizen. In 1985 werd hij voorzitter van de Stichting Herman Frantsenhuis III en dit was hij tot zijn afscheid op 1 april 2009.

Tevens was hij ook één van de oprichters van de Sociaal Pedagogische Zorg Vlaardingen, waarvan hij vanaf de oprichting 3 jaar penningmeester is geweest.

Voor zijn jarenlange inzet en getoonde maatschappelijke betrokkenheid hebben burgemeester en wethouders van Vlaardingen besloten de heer Valster de Stadsspeld toe te kennen.