Dienstenbond CNV



15 mei 2009

Instemming leden met verlenging Sociaal Plan Verweij

Het zijn barre tijden in de grafische sector. Ook drukkerij Verweij zag zich onlangs weer genoodzaakt te reorganiseren. Om de gevolgen van deze reorganisatie op te vangen leek het verstandig om de looptijd van het bestaande Sociaal Plan te verlengen. Op de bijeenkomst op 5 mei jongstleden heeft CNV Media haar leden hierover geraadpleegd. Die besloten vrijwel unaniem tot verlenging over te gaan.

Eenmalige uitkering
Behalve dat de looptijd gewijzigd is, is de tekst van het sociaal plan ongewijzigd gebleven. Boventallige werknemers tot 60 jaar ontvangen de in de Grafimedia cao afgesproken uitkering, verhoogd met 25%. Werknemers boven de 60 krijgen een eenmalige uitkering conform de cao met dien verstande dat is afgesproken dat, mocht deze regeling in een individueel geval onbillijk blijken, er naar een passende oplossing zal worden gezocht.

Outplacement en opleiding
Naast een eenmalige uitkering biedt het sociaal plan aan boventallige werknemers, voor wie geen nieuwe functie openstaat, outplacement (externe bemiddeling). Deze bemiddeling zal door een outplacement bureau worden verzorgd. Hiervoor is een budget van 3500 euro per werknemer gereserveerd. Daarnaast is er een opleidingsbudget van 1500 euro per werknemer beschikbaar voor her- om- of bijscholing.

Verdere steun nodig?
Natuurlijk biedt CNV Media verdere ondersteuning aan haar leden. Mocht u nog vragen hebben over het Sociaal Plan, of als u getroffen wordt door de reorganisatie en daarbij onze hulp kunt gebruiken, aarzel dan niet contact op te nemen met uw regiokantoor.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.