Dienstenbond CNV

Nieuws

15 mei 2009

Principe akkoord DC cao Super de Boer

Afgelopen donderdag 14 mei heeft weer overleg plaatsgevonden over de cao Super de Boer Distributie. Wij zijn in principe akkoord en willen het resultaat ter instemming aan u voorleggen!

* Looptijd van 1 jaar
Van 31 maart 2009 tot en met 31 maart 2010

* Koudetoeslag vanaf het eerste uur
Alle medewerkers krijgen een toeslag van EUR 0,11 bruto per uur. Mensen die fulltime werken (40 uur per week) hebben wel iets nadeel. Wij doen een beroep op hun solidariteit omdat zij EUR1,20 bruto per week minder krijgen. Voordeel is dat iedereen, dus ook hulpkrachten en uitzendkrachten, een toeslag krijgt vanaf het eerste uur.

* Werken op zaterdag
Nu worden er in de cao twee toeslagen gehanteerd: voor het verplicht werken op zaterdag 25% en voor vrijwillig werken op zaterdag 50%. Ook zijn er nu drie regelingen over het aantal verplicht te werken zaterdagen, 8,10 of 13 zaterdagen. Super de Boer heeft aangegeven dat zij de huidige regeling niet wil wijzigen. Er zal op worden toegezien dat er volgens de cao wordt gewerkt en betaald.

* Gelijke betaling voor hulpkrachten en uitzendkrachten Wij zijn met Super de Boer overeengekomen dat alle hulpkrachten, met ingang van 1 juni 2009, de avondtoeslag van 35% krijgen voor de gewerkte uren na 18.00 uur en de toeslag van 50% voor gewerkte uren tussen 22.00 en 06.00 uur. Hiermee is op dat punt het verschil in betaling tussen hulpkrachten en uitzendkrachten verdwenen.
Verder wordt er aannamebeleid ontwikkeld voor uitzendkrachten. Hierin komt o.a. te staan hoe uitzendkrachten in aanmerking kunnen komen voor een dienstverband bij Super de Boer. Er komt ook een matrix die de verschillende dienstverbanden en bijbehorende regelingen zal verduidelijken.

* Opleidingen voor medewerkers logistiek
Bij het scholen van mensen kan een EVC (eerder verworven competentie) traject helpen. Vaardigheden die u heeft opgedaan in uw werk of privé, worden dan omgezet in officieel erkende certificaten of diploma's. Super de Boer werkt aan een opleidingsgebouw voor logistiek. CNV Dienstenbond heeft voorgesteld alvast met een pilot project EVC te starten. Hierop is door Super de Boer positief gereageerd. In de plaatsen Den Bosch en Beilen zal gestart worden. In het volgende overleg worden concrete afspraken gemaakt.

* Afspraken over ouderen uren verduidelijken De cao tekst wordt aanpast zodat er geen ruimte meer is voor verschillen in interpretatie. Ook wordt de regeling aangepast zodat opbouw en registratie van ouderenuren duidelijk is. Op termijn zal de regeling geïntegreerd worden in een nieuwe ouderenregeling voor heel Super de Boer.

* Schadevrij rijden en goed rijgedrag
De cao tekst wordt aangepast zodat duidelijk is dat bij ziekte, meer dan vier weken, het recht op vergoeding vervalt. Het recht op vergoeding start weer als de medewerker is hersteld. Het toe te kennen bedrag voor goed rijgedrag lag lager dan in de cao VGL en is nu aangepast naar EUR 765,- (was EUR 681,-).
* Herziening functiewaarderingssysteem
Er komt een lijst met welke functies zo zijn gewijzigd dat herwaardering nodig is en dit wordt eventueel uitgevoerd. Hierover zal terugkoppeling met de vakbonden plaatsvinden.

Stemmen
U kunt met het toegestuurde stembiljet aan ons laten weten of u in kunt stemmen met het voorgaande. U kunt uw stem uitbrengen tot 28 mei 2009.

Vragen of opmerkingen?
Mocht u naar aanleiding van het voorgaande nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt altijd contact zoeken met uw bestuurder: Alie Postema, tel. 0512-583440 of per mail: a.postema@remove-this.cnvdibo.nl of per post: postbus 397,9200 AJ Drachten.