Protestantse Kerk in Nederland


Liedboekdag 2009

za 16 mei 2009
Het thema van de jaarlijkse Liedboekdag, Stem en tegenstem, is afkomstig uit Psalm 81. De berijmde versie noemt stem en tegenstem instrumenten voor de lofzang aan God.

De Liedboekdag is een impuls voor kerkmuziek in de praktijk van de plaatselijke gemeenten. Daarom worden er ook nieuwe of onbekende liederen gezongen, en bekende liederen in nieuwe of bestaande toonzettingen. Jaarlijks komen er tussen de 300 en 500 bezoekers. De dag begon als verjaardagsfeestje van het Liedboek voor de Kerken (1974) en wordt voor de 34e keer gehouden. De dag is bedoeld voor iedereen die van zingen houdt en geïnteresseerd is in eredienst, liturgie en kerkmuziek.

Muzikale medewerking
Muzikale medewerking verlenen Peter Ouwerkerk en Ko Zwanenburg (orgel), het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van Hanna Rijken en het koperensemble van muziekvereniging Eendracht uit Winterswijk. Er is een bijzonder gastoptreden van de muziekgroep Agua Viva, afkomstig uit het cultureel religieuze centrum Kairos in Matanzas op Cuba. De dagleiding is in handen van Els Dijkerman, Reinoud G. Egberts, Pieter Endedijk en Wim Ruessink.

Kinderprogramma
Voor kinderen is er een eigen programma. In de ochtend repeteren zij het muziekspel Isidoor, wat draag je? Dit spel van Jan Marten de Vries is gebaseerd op bekende ezelsverhalen uit de bijbel: de vlucht uit Egypte, de intocht in Jeruzalem, Bileam en natuurlijk de barmhartige Samaritaan. s Middags voegen de kinderen zich bij de andere deelnemers in de Nicolaikerk om het spel op te voeren.

Meer informatie
De dag wordt gehouden op 16 mei 2009 in de Nicolaïkerk te Utrecht, aanvang 10.30 uur. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen, jongeren betalen EUR 5, volwassenen EUR 14 p.p. Aanmelden: maak het juiste bedrag over op giro 374 21 20 van Bureau Kerkmuziek van de Protestantse Kerk in Nederland te Utrecht. Na betaling krijgt u het programma met de muziek toegestuurd.

De organisatie is in handen van de Protestantse Kerk in Nederland en de interkerkelijke stichting voor het Kerklied. Meer informatie: www.pkn.nl/kerkmuziek.