Gemeente Beek


Caravankeuring

Op zaterdag 16 mei a.s. organiseert de plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland vanaf 09.00 uur een caravankeuring. Deze vindt plaats op het terrein van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Sanderboutlaan 9 te Elsloo.

De caravans worden technisch gekeurd met inbegrip van de elektrische installatie. De keuring wordt afgesloten met een eindgesprek door medewerkers van de douane en de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Als u met uw caravan aan de keuring wilt deelnemen dan kunt u zich tot uiterlijk 10 mei a.s. aanmelden via de telefoonnummers 046-4371894 of 046-4374593. De kosten bedragen EUR 15,00.

Hoewel de meeste caravanbezitters ervan overtuigd zijn dat hun huis op wielen in orde is, wijzen de jaarlijkse keuringen het tegendeel uit. De meest vóórkomende mankementen zijn:

* gebreken aan de gasinstallatie door loshangende en verouderde leidingen;

* slecht of niet functionerende reminrichting;
* defecte verlichting en wiellagers;

* versleten banden;

* ongeldige documenten.

De tekortkomingen worden veelal onderschat. Zij kunnen echter tot levensbedreigende situaties leiden. Omdat de mankementen voor een leek vaak niet waarneembaar zijn, is een specialistische keuring van het allergrootste belang.