Gemeente 's-Hertogenbosch

16-04-2009
Schoonmaakactie in de Rompert

In de week van zaterdag 16 mei tot en met zaterdag 23 mei 2009 wordt er in de Rompert een grote schoonmaakactie gehouden. De afdelingen Beheer Openbare Ruimte en Afvalstoffendienst gaan samen met de bewoners extra schoon maken in de Rompert Zeven dagen wordt er geveegd, gerepareerd, geboend en gezogen in de wijk. De schoonmaakweek start op zaterdag 16 mei 2009 met het zwerfafval ruimen door bewoners in hun eigen wijk. Er zijn al veel aanmeldingen binnen van bewoners die samen met de gemeente zwerfafval gaan ruimen. Woon je in de Rompert en wil je meedoen meld je dan nu aan!

Prijzen
De bewoners van de Rompert krijgen een poster van Proper Jetje met het verzoek deze zichtbaar voor het raam te hangen. Dit om te laten zien dat een stralende wijk de bewoners aan het hart gaat en dat zij de directe omgeving schoon willen houden en vrij van illegale stort. In de schoonmaakweek gaat PJ onverwacht de wijk controleren, waar de wijk, de straat, de stoep echt straalt én waar een poster hangt. Drie bewoners ontvangen wonderschone prijzen. Ook de wijk zelf kan een prijs winnen als de illegale stort na een half jaar is verminderd.

Schoonmaak door de afdeling Beheer Openbare Ruimte De afdeling Beheer Openbare Ruimte gaat in deze actieweek verschillende schoonmaakacties en andere werkzaamheden in de Rompert uitvoeren. Zo wordt er onkruid op verharding verwijderd door branden en daarna wordt er geveegd en geblazen, tegels worden recht gelegd, graffiti verwijderd en meer!

Meer informatie
Wilt u nog meer weten of wilt u zich opgeven als vrijwilliger op zaterdag 16 mei dan kunt u contact opnemen met K. van Leeuwen van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, tel. (073) 615 92 07.