Vlaamse Overheid

16 mei ('s avonds) tot maandag 18 mei (vroege ochtend) omgeleid via A12

Verkeer E19 richting Antwerpen van zaterdag 16 mei ('s avonds) tot maandag 18 mei (vroege ochtend) omgeleid via A12

Vlaamse overheid

maandag 4 mei 2009

Op zondag 17 mei plaatst Infrabel een nieuwe spoorbrug over de E19 tussen de op- en afrittencomplexen van Mechelen-Zuid (10) en Zemst (11). Daartoe zal de E19 in de richting van Antwerpen op zaterdag 16 mei vanaf 20:00 uur tot maandag 18 mei om 00:00 uur worden afgesloten vanaf Zemst (oprit 11).

Het verkeer van Brussel naar Antwerpen zal op 16 mei worden omgeleid via de A12. Het verkeer naar Zemst en Mechelen zal via de Woluwelaan (R22) en de Mechelsesteenweg (N1) worden omgeleid. Er zullen ook een aantal extra lokale omleidingen worden ingesteld. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht op 17 mei vanaf 's morgens vertraagd verkeer op de E19 richting Antwerpen, met wachttijden die kunnen oplopen tot meer dan een uur. Er zal ook beperkte hinder zijn op de Ring rond Brussel (RO) ter hoogte van het complex Strombeek-Bever en de afrit nr. 5 Machelen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voorziet vanaf 4 mei, zowel op de E19 als op de RO, dynamische aankondigingsborden, om de weggebruikers in te lichten over de omleidingen van zondag 17 mei.

Op 16 mei zal het verkeer dat van Brussel naar Antwerpen rijdt, via Strombeek-Bever naar de A12 worden omgeleid. Het verkeer dat van Brussel naar Zemst of Mechelen wil rijden, zal op de ring rond Brussel (R0) via afrit 5 (Machelen) naar de Woluwelaan worden gestuurd. Dat verkeer zal verder de Mechelsesteenweg (N1) richting Zemst en Mechelen kunnen volgen.

Er zullen ook een aantal plaatselijke omleidingen gelden tijdens de werkzaamheden. Het verkeer dat op 16 mei van Machelen of Vilvoorde naar Antwerpen wil rijden, zal via de oprit (nr. 12 te Machelen) van de E19 naar de buitenring (richting Groot-Bijgaarden) geleid worden, om zo in Strombeek-Bever de A12 op te rijden. Ten slotte zal ook het verkeer dat van Kampenhout naar Mechelen of Antwerpen wil, via de Leuvensesteenweg (N26)worden omgeleid.

Vanaf vrijdagavond 26 juni tot maandagmorgen 29 juni zal de E19 een tweede keer worden afgesloten, dit keer in de beide rijrichtingen. AWV zal dan in Machelen een fietsbrug over de E19 plaatsen. Die fietsbrug komt er in het kader van de Noordelijke Ontsluiting van de Luchthaven van Zaventem, een project dat op zijn beurt deel uitmaakt van de START (Strategisch Actieplan voor de Reconversie en Tewerkstelling van de Luchthavenregio)-projecten.

De fietsbrug die AWV op 26 juni zal aanleggen, maakt deel uit van een nieuw fietstraject dat fietsers uit Vilvoorde, Peutie en Machelen moet toelaten zich veilig met de fiets naar de luchthaven te verplaatsen. START is een actieplan voor de sociaal-economische ontwikkeling van de luchthavenregio. Er staan projecten op til die ervoor moeten zorgen dat de luchthaven naast een transportknooppunt ook een economische motor in de regio blijft. De START-projecten zullen ook de mobiliteit en de leefbaarheid van de luchthavenregio verbeteren. AWV zal dan opnieuw tijdig de omleidingen meedelen en signaleren.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be