Gemeente Westvoorne


Westvoorne viert Week van de zee

wvdz_banner1.gif

Zaterdag 16 mei start de Week van de Zee. Iedereen is van 12.00 tot 16.00 uur welkom bij de opening en festiviteiten bij strandpaviljoen Badlust in Rockanje. De week van de zee informeert en betrekt een breed publiek op veelzijdige wijze bij de (natuur)waarden van de Noordzeekust.

Op zaterdag 16 mei ontvangt wethouder Klok van de gemeente Westvoorne om 12.00 uur op de 1ste slag in Rockanje hoog bezoek letterlijk uit de zee. Hierna zal de wethouder de vlag van de Week van de Zee hijsen bij strandpaviljoen Badlust.

Na de opening, rond 12.15 uur, start een doorlopend activiteitenprogramma voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Het Wereld Natuur Fonds en Stichting Milieu Dichterbij bieden een programma met onder andere strandjutten, zeediertjes herkennen en knutselen. Kinderen krijgen na een elke opdracht een stempel in hun zeepaspoort. Met een vol zeepaspoort krijgt ieder kind een verrassing. Ook kunnen, zowel door kinderen als volwassenen, mee schilderen aan een groot schilderij over de zee. Om 16.00 uur sluiten de activiteiten.

Van 16 tot 23 mei 2009 is de Week van de Zee. Langs de hele Noordzeekust organiseren badplaatsen activiteiten rond het thema: ' Goede Vis '. Dit jaar vraagt de week aandacht voor duurzame visserij en (het eten van) duurzame vis. Meer weten? Kijk op www.weekvandezee.nl.