Gemeente Breda

Werkzaamheden kruising Nieuwe Kadijk - Oosterhoutseweg

In het weekend van 16 en 17 mei legt de gemeente Breda de tijdelijke kruising Nieuwe Kadijk - Oosterhoutseweg aan.

Deze werkzaamheden starten op vrijdag 15 mei vanaf 20.00 uur en duren tot uiterlijk maandag 18 mei om 05.00 uur. Gedurende dit weekend is doorgaand verkeer op de Nieuwe Kadijk op het deel tussen de Kapittelweg en Heerbaan niet mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid.

Werkzaamheden
Om de geplande tunnelbak in de Nieuwe Kadijk ter plaatse van de kruising Oosterhoutseweg de komende 1,5 jaar te kunnen maken, wordt er op dit moment naast de bestaande Nieuwe Kadijk een tweede weg gelegd. Via deze weg wordt tijdens de bouw van de tunnelbak het verkeer om de bouwput heen geleid. In het weekend van 16 en 17 mei wordt deze omleiding aangesloten op de bestaande Nieuwe Kadijk. Tevens wordt dan de kruising van de Oosterhoutseweg met deze omleiding gemaakt.

Omleiding
Gedurende het weekend van 16 en 17 mei is doorgaand verkeer op de Nieuwe Kadijk op het deel tussen de Kapittelweg en Heerbaan niet mogelijk. Het verkeer vanuit Prinsenbeek en Tilburg wordt omgeleid via de Kapittelweg - Teteringsedijk - Tilburgseweg v.v. Het plaatselijk verkeer uit Teteringen (en v.v.) kan Breda normaal bereiken via de Oosterhoutseweg over de spoorlijn, maar wordt ter plaatse van de kruising met de Nieuwe Kadijk langs het werkvak geleid. Hier geldt dan een maximum snelheid van 30 km per uur. Ook de hulpdiensten en het openbaar vervoer volgen deze route. Het fietsverkeer wordt omgeleid.

Nadat in dit weekend de werkzaamheden zijn uitgevoerd, zijn alle benodigde omleidingen om de tunnelbak te kunnen maken gereed. Vanaf 18 mei wordt dan gestart met het opbreken van de huidige Nieuwe Kadijk ter plaatse van de aan te leggen tunnelbak, waarna er gedurende 1,5 jaar bouwwerkzaamheden plaats zullen vinden.
Vanaf 25 mei start de gemeente met de volgende fase van de reconstructie Oosterhoutseweg, vanaf de Hoolstraat tot aan de kruising Langelaar / Aanstede.

De bewoners van Teteringen en de bewoners en bedrijven rond de Oosterhoutseweg, Tilburgse weg en Teteringsedijk worden deze week via een Breda Bericht geïnformeerd over de werkzaamheden en de omleidingen in het weekend van 16 en 17 mei.
Het verkeer wordt via borden attent gemaakt op de werkzaamheden en de omleiding.