Stadsdeel Zeeburg


---

Samen Indische Buurt Festival op zaterdag 16 mei 2009

Persbericht

8 mei 2009
Op zaterdag 16 mei 2009 organiseren bewoners van de Indische Buurt het Samen Indische Buurt Festival. Vanaf 12.00 uur tot 's avonds laat is er feest, met een muziekpodium vol lokaal talent, een kinderdorp, een markt van organisaties en initiatieven uit de buurt met als afsluiting een openluchtfilm met dansfeest bij Studio K. Locatie is het Timorplein en de Sumatrastraat (tussen de Javastraat en het Timorplein).

Het festival is dé plek om nieuwe en bestaande initiatieven uit de Indische Buurt te ontdekken. Ontmoeting, uitwisseling en samenwerking tussen nieuwe (groepen) mensen en organisaties staat centraal. En er is veel muziek, kunst, theater en film!

Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik opent om 12.00 uur het festival op het hoofdpodium. Om 19.00 uur reikt stadsdeelwethouder Jan Hoek de publieksprijs uit voor het beste bewonersinitiatief.

Het festival wordt georganiseerd vanuit Cybersoek en mede mogelijk gemaakt door Samen Indische Buurt. Een initiatief van Stadsdeel Zeeburg en de woningcorporaties Ymere, de Alliantie en Eigen Haard. Deze partijen zetten zich samen in om de Indische Buurt te verbeteren. Pleinen en straten worden opgeknapt, woningen gerenoveerd en op verschillende plekken komt nieuwbouw. Ook is er aandacht voor het oplossen van sociale vraagstukken, het versterken van de economische positie, het onderwijs, de leefbaarheid en veiligheid.

Informatie over het festivalprogramma staat op www.samenibfestival.nl.
---