Gemeente Hilversum

Ateliernacht kunstKRACHT9

16 mei 2009

Naam evenement: Ateliernacht KunstKRACHT 9
Plaats: Ten Boomstraat 60 Hilversum
Datum: zaterdag 16 mei 2009
Tijdstip: terrein open 19.30 uur
Kosten: EUR 5,=
Website: www.stichtingmagdalena.nl

Tegen elkaar racende verbouwde cirkelzagen, aparte klanken van bijzondere orkesten en een unieke kijk achter de schermen in de ateliers: de 2e Ateliernacht van Hilversum.

Aan het begin van de Nacht de Eerste Hilversumse Powertool Race. Een fenomeen, waarbij verbouwde cirkelzagen, schuurmachines en klopboren langs een vast parcours tegen elkaar racen! En nu voor het eerst in Hilversum.....

De vaste groep kunstenaars van de 21 ateliers (designers, muzikanten, schilders, multimedia-kunstenaars en performers) wordt bijgestaan door gastkunstenaars uit het binnen en buitenland.

Zoals de uit Macedonië komende kunstenares Aleksandra Popovska. In haar artist in residence project `all these little creatures' werkt deze kunstenares als verhalenverteller met een mix van video, zang en grafieken. Haar nieuwste productie zal in première gaan op de ateliernacht.

Uit Den Haag van de opleiding Art and Science presenteren de Chemical Sisters, Dewi de Vree en Rachida Ziani, `ELECTROLAB'. een serie geluidsinstallaties en performances die gebaseerd op elektrochemische principes. Onlangs nog te zien geweest op het STRP-festival in Eindhoven, daarna in Milaan en nu in Hilversum.

De rondreizende kunstenaar Robert Roelink van Just to be, stelt zijn grote en fascinerende opblaasobjecten ´IJSTIJD' tentoon op het buitenterrein. (zie jpg ijstijd en waterspiegelstijging)

In de gang van het atelierpand is van de Hilversumse fotograaf Bart van der Voort de serie `Vitus kerk' te zien.

Het muzikale programma in de ateliers wordt verzorgd door The Bucket Boyzuit Amsterdam die met hun bluetrash dicksy cuntry al heel wat feestjes nop stelten hebben gezet. Op het podium in de zaal Frisch & Vrolick , een formatie uit Hilversum met hun eigentijdse en eigenwijze Nederlandse vertaling van popmuziek.

Door het aanvullende en uitgebreide programma heeft de ateliernacht kunstKRACHT9 de vorm gekregen van een multimediaal kunstfestival.

De bezoekers van de ateliernacht zien en beleven in de 21 ateliers het verhaal achter de kunstenaar en the making of van het kunstwerk.

De ateliernacht kan via een live stream op internet worden gevolgd vanaf 21.00 uur via de website www.stichtingmagdalena.nl.

Het terrein (Ten Boomstraat 60) is open vanaf 19.30 uur. Entree 5,-

Voor meer info over het programma: www.stichtingmagdalena.nl