Nationaal Islam Congres nodigt Wilders uit.

11/05/2009 14:45

Stichting Instituut voor Islam Studies

Het eerste Nationaal Islam Congres hoopt dat PVV-lid Geert Wilders mee komt discussiëren op zaterdag 16 mei in de Apollohal te Amsterdam. Er zijn voor die dag prominente geleerden aanwezig uit onder andere Saoedi-Arabië, Qatar, Amerika, Engeland en Nederland. Lezingen, workshops en een apart Academisch Congres over het Salafisme zullen in drie congreshallen plaatsvinden. Het publiek krijgt tijdens dit congres de gelegenheid fatwas - religieuze vragen - aan de geleerden te vragen.

Politici, misverstanden, dialoog, begrip en het publieke debat

Het Nationaal Islam Congres spoort aan tot dialoog, begrip en samenleven. Dar-al-'Ilm heeft voor dit evenement dan ook Tweede Kamerleden en prominente politici uitgenodigd om de discussie aan te gaan met de aanwezige geleerden. De organisatoren zijn van mening dat Geert Wilders en zijn partijgenoten voor de meeste misverstanden over de Islam en moslims zorgen. Daarom is de PVV in het bijzonder uitgenodigd om nu eens een discussie aan te gaan met moslims. Het Nationaal Islam Congres is toegankelijk voor zowel moslims als niet-moslims.

De invloed en waarde van moslims in het westen

Het congres richt zich op het moslim-zijn in de westerse samenleving. Het spreekt niet alleen over zaken zoals burgerschap, sociale verantwoordelijkheid en participatie, maar ook over de shariah in de Nederlandse rechtstaat, de invloed van het Salafisme, leiderschap en vooral de meerwaarde van de moslimgemeenschap in Nederland.

Het grootste islamevenement

Rond de twintig sprekers uit het binnen- en buitenland zullen in drie congreshallen het podium betreden. Dit congres belooft het grootste islamevenement te worden dat ooit in Nederland is gehouden. Het congres wordt georganiseerd door Dar-al-'Ilm, ook wel bekend als het Instituut voor Islam Studies.

Fatwas vragen tijdens het Nationaal Islam Congres

Er zullen befaamde shariah-geleerden uit buitenlandse fatwa-raden aan het woord komen, zoals shaykh dr. Haitham al-Haddad (Saoedi-Arabië), shaykh dr. Abu Ameenah Bilal Philips (Qatar) en shaykh dr. Mohamed Abdul Hadi (UK). Het publiek wordt deze dag in de gelegenheid gesteld om religieuze vragen te stellen aan de geleerden. De inmiddels in Nederland bekende shaykh Khalid Yasin (USA) zal tevens aanwezig zijn. Naast de internationale sprekers zullen ook Nederlandse professoren en prominente sleutelfiguren uit de moslimgemeenschap in Nederland aanwezig zijn. De Engelstalige toespraken worden voorzien van 'live-on-screen vertalingen'.





http://www.islamstudies.nl