Project Gemeente Westland

redt het samen met jou
Brandweer Westland redt het samen met jou
Publicatiedatum: 12-05-2009

Dag van Brandweer Westland op 16 mei

Zaterdag 16 mei vindt op het Wilhelminaplein in Naaldwijk de dag van Brandweer Westland plaats. Op deze open dag worden alle spuiten open gedraaid. Burgemeester Van der Tak geeft om 11.00 uur het startsein voor de activiteiten, die voornamelijk in het teken staan van de wervingscampagne: 'Brandweer Westland zit te springen om dag-vrijwilligers'.

Demonstraties
Via allerlei demonstraties kunnen de toeschouwers live aanwezig zijn bij de verschillende reddingsoperaties waarmee de brandweer in de praktijk te maken heeft, onder andere:
Inzet ongeval met gevaarlijke stoffen.
Brandweerduiken in duikcontainer.
Inzet autobrand blussen.
Inzet technische hulpverlening bij beknelling.
Hoe om te gaan met 'vlam in de pan' en kleine blusmiddelen?

Hoogteteam
Er is een 'hoogte reddingsteam' aanwezig. Dit team gaat op indrukwekkende hoogte te werk bij redding of andere calamiteiten. Er worden diverse demonstraties gegeven.

Kinderen
Speciaal voor kinderen is er een springkussen. Ook de jeugdbrandweer zal aanwezig zijn om te assisteren bij diverse waterspelletjes.

Voertuigen
De nodige brandweervoertuigen staan tentoongesteld, o.a. een tankautospuit en een hoogwerker.

Aanmelden als vrijwilliger?
Bij de informatiekraam is het voor belangstellenden mogelijk zich aan te melden als brandweervrijwilliger. De daar aanwezige brandweermensen vertellen graag wat het betekent om brandweervrijwilliger te zijn. Je moet daarvoor wel over een goede conditie beschikken, tussen de 18 en 40 jaar oud zijn en werken of wonen in de buurt van een brandweerkazerne.

Programma:
11.15 uur Demo ongeval met beknelling
12.00 uur Demo redding met hoogwerker
12.45 uur Demo ongeval gevaarlijke stoffen
13.30 uur Demo autobrand
14.15 uur Demo redding met hoogwerker
15.00 uur Demo ongeval met beknelling