Gemeente Zoetermeer

Nieuwe verkeerssituatie toerit Bleiswijkseweg/Oostweg

Vanaf 16 mei a.s. kan niet meer via de toerit Bleiswijkseweg over de Oostweg naar de A12 richting Utrecht, Rotterdam of Delft worden gereden. Een verhoging op de Oostweg maakt dit onmogelijk. Het verkeer richting Utrecht, Rotterdam of Delft wordt via de Van der Hagenstraat naar de A12 geleid. Verkeer richting Den Haag kan wel via de toerit Bleiswijkseweg de afrit naar de A12 bereiken. De gemeente Zoetermeer onderzoekt of met deze nieuwe verkeerssituatie de drukte op de Oostweg minder wordt. En daarmee de leefbaarheid op en rond de Bleiswijkseweg toeneemt. De proef duurt twee maanden.

Verkeer richting Utrecht, Rotterdam en Delft, dat via de Bleiswijkseweg de Oostweg oprijdt, moet in de huidige situatie in een korte afstand twee tot drie rijstroken opschuiven. Dit belemmert een goede doorstroming op de Oostweg. Om die reden onderzoekt de gemeente Zoetermeer nieuwe routemogelijkheden, die de doorstroming verbeteren.

Werkzaamheden
Om de verhoging te plaatsen en nieuwe belijning op de weg aan te brengen, wordt vrijdag 15 mei a.s. vanaf 20.00 uur gewerkt aan de Oostweg. De toerit Bleiswijkseweg is hiervoor geheel afgesloten (van 20.00 uur tot 6.00 uur). Verkeer wordt met borden omgeleid via de Van der Hagenstraat. Op de Oostweg richting de A12 blijven voldoende rijstroken open voor het verkeer in alle richtingen. Zaterdag 16 mei is de nieuwe situatie van kracht.

De proef, die onderdeel uitmaakt van het Mobiliteitsplan Zoetermeer, duurt twee maanden. Is de proef succesvol, dan wordt de nieuwe verkeerssituatie direct definitief gemaakt. Meer informatie is te vinden op www.zoetermeer.nl/mobiliteitsplan.