Provincie Groningen

Open Dag Ruiten Aa Smeerling 13 mei 2009

De Ruiten Aa, een beek in de streek Westerwolde bij Ter Apel, kronkelt weer! Hoe dat eruitziet is op zaterdag 16 mei te zien in Smeerling bij Onstwedde. Daar vindt van 11.00 tot 16.00 uur de Ruiten Aa Open Dag plaats.

Wandelend, per koets of per kano

Bij Smeerlings Theehuys in Onstwedde worden bezoekers ontvangen in een tent en van daaruit kunnen ze de omgeving verkennen. Dat kan wandelend, per koets of per kano. In het Metbroecksbos staan schoolkinderen klaar om wandelaars informatie te geven over verschillende 'natuurbeleefpunten'. Samen met gedeputeerde Douwe Hollenga zullen de kinderen ook een openingshandeling verrichten.

Beleef de routes zelf op 16 mei!

In de afgelopen jaren is de kronkelvorm van het beekdal van de Ruiten Aa hersteld. Stuwen zijn vervangen door bodemvallen, die passeerbaar zijn voor vissen en kano's. Waardevolle archeologische en cultuurhistorische schatten worden beschermd of zijn opnieuw zichtbaar gemaakt. Daarnaast zijn er in de omgeving wandel-, fiets- en menroutes aangelegd.

Bezoekers van de open dag op 16 mei kunnen de routes zelf beleven. In de tent bij het Theehuys is te zien wat er in de afgelopen jaren in het gebied rond de Ruiten Aa is gebeurd. De Ruiten Aa Open Dag is gratis toegankelijk.

Adres:

Smeerlings Theehuys

Smeerling 15

Onstwedde

13 mei 2009