Forum


16 mei 2009
bijeenkomst

Duurzame ontmoeting

Stichting ASHA, het Verwey-Jonker Instituut en FORUM, lid van de Nationale Coalitie ERBIJ, organiseren een bijeenkomst over het thema "Duurzame ontmoeting". Deze bijeenkomst wordt gehouden bij FORUM.

Het doel van deze bijeenkomst is om met migranten ouderen en hun organisaties te praten over hun ervaringen bij het aangaan van "duurzame ontmoetingen".

Elkaar ontmoeten en elkaar leren kennen - ook met andere ouderen - is weliswaar een wens van veel migrantenouderen maar niet altijd een vanzelfsprekendheid. Met deze bijeenkomst willen wij de migrantenouderen en hun organisaties een platform bieden waar zij op een informele wijze met elkaar en in de eigen taal kunnen discussiëren over mogelijkheden om `duurzame ontmoetingen' aan te gaan. De aanwezigen krijgen volop de gelegenheid hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

Doelgroep van de bijeenkomst zijn: Chinese, Marokkaanse, Turkse, Hindoestaanse / Surinaamse, en Spaanstalige ouderen en hun organisaties, intermediairs en overige sleutelfiguren.

Tijdens het onderdeel `informeel samenzijn' kunnen de deelnemers in de eigen taal met elkaar in gesprek gaan onder leiding van een gespreksleider.
Programma
10.00 - 10.30 uur Inloop
10.30 - 10.35 Welkomstwoord door de dagvoorzitter de heer R. Kalka, voorzitter stichting ASHA
10.35 - 10.45 "Diversiteit in duurzame ontmoeting" door de heer P. Groenestein, beleidsmedewerker FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling (FORUM is partner van de Nationale Coalitie ERBIJ) 10.45 - 12.45

Informeel uitwisselen in 5 werkgroepen in de eigen taal: praten over oud worden in Nederland,en de rol van migranten ouderenorganisaties ter voorkoming van eenzaamheid en het aangaan van duurzame contacten met elkaar.

1. gespreksleider Khalid Achahbar voor de Marokkaanse ouderen, Forum
2. gespreksleider Aycig Celik voor de Turkse ouderen, Forum
3. gespreksleider Hong Tong Wu voor de Chinese ouderen ,CRTV
4. gespreksleider Ronald Kalka voor de Hindoestaanse / Surinaamse ouderen,ASHA

5. gespreksleider Emilia Hernandez Pedrero voor de Spaanstalige ouderen en Arabische vrouwen die Spaans spreken, 3-Generatiecentrum Utrecht

12.45 - 13.30 Lunchpauze
13.30 - 13.45 Hoe bereiken voorzieningen oudere migranten? door Freek de Meere, onderzoeker van het Verwey - Jonker Instituut 13.45 - 14.00 Plenaire terugkoppeling onder leiding van de dagvoorzitter
14.00 - 14.30 Afsluiting met daarna ruimte voor ontmoeting onder het genot van een borrel en hapjes

asha erbij

verwij jonker forum

Datum en plaats
Zaterdag 16 mei 2008
10.00 tot 14.30 uur
FORUM
Kanaal weg 86
3533 HG Utrecht

Nadere informatie
Voor informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Ronald Kalka (Stichting ASHA)
tel.: 06 2219 6973
of Paul Groenestein (FORUM),
tel.: 030 2974 321.
Vrouwen kunnen contact opnemen met
Emilia Hernandez Pedrero (projectleider van het 3-Generatiecentrum).

Organisatie
Deze bijeenkomst vindt plaats in samenwerking met Stichting Miguel Hernández, CRTV en het 3-Generatiecentrum voor vrouwen in Utrecht