Gemeente Helmond


ROC studenten de Helmondse markt op

Zaterdag 16 mei gaan studenten van ROC Ter AA de markt op met zelf ontworpen producten. Wethouder Yeyden opent de mini-onderneming om 11.00 uur.

Ondernemen leer je zoals veel dingen ook in de praktijk. Dus, bedachten de studenten van ROC Ter AA zich, in nauw overleg met alle betrokkenen: wij gaan de Helmondse markt op met de door ons bedachte/ontworpen producten. Wethouder Yeyden opent de mini ondernemingen op zaterdag 16 mei om 11.00 uur. Heliumballonnen met eronder bevestigd een leuke verrassing (waardebon), en de nodige spektakel zijn natuurlijk van de partij. Komt dat horen en zien!

Heeft de marktkoopman toekomst? Wie gaat hem of haar opvolgen? En hoe betrek je jongeren bij het marktbedrijf? Allemaal interessante vraagstukken die ook landelijk spelen en die nu een lokaal antwoord krijgen in de vorm van de ROC marktpresentatie. Dit initiatief van ROC Ter AA, Stichting Marktpromotie, Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, Stichting Jong Ondernemen en de gemeente Helmond vindt in totaal op zes zaterdagen plaats op de Markt. De aftrap was op zaterdag 9 mei.

Mini

De mini ondernemingen van ROC Ter AA zijn studentenbedrijven waarin zes tot acht studenten van de richting marketing communicatie, export groothandel en hand en design een onderneming runnen. Het zijn stuk voor stuk bijzondere producten die zijn ontwikkeld: van pannenbeschermer tot vaasverkleiner, handige snelbinders en flessenopeners die op kratten passen.