Gemeente Delft

Naam voor ezelveulentje

Op 6 april zag een jong ezelveulentje het levenslicht op Kinderboerderij Delftse Hout in Delft. Na een oproep in de pers om een naam te verzinnen voor het ezelveulentje ontving de kinderboerderij meer dan 500 namen!

Eén naam, of varianten hierop, sprong er heel duidelijk uit. Wie nieuwsgierig is, is komende zaterdag 16 mei om 10.00 uur welkom op Kinderboerderij Delftse Hout. Wethouder Anne Koning onthult om 10.15 uur op bijzondere wijze de naam.

De geboorte van het ezelveulentje heeft tot veel belangstelling geleid. Nieuw leven is altijd leuk maar in dit geval is het een bijzondere situatie want de kinderboerderij verwelkomt met de geboorte van dit mannetje de derde ezelgeneratie!

Op 16 mei brengen ook de leden van de Delftse kinderafdeling van de dierenbescherming, Kids for Animals, een bezoek aan de kinderboerderij.

Zij helpen mee met het schoon maken van de dierenverblijven, het voeren van de dieren. Er is een quiz en er zijn knutselactiviteiten. Het programma duurt van 10.00 uur tot 14.00 uur.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft