Gemeente Beverwijk


Openingsfeest Cruyff Court Beverwijk 16 mei 2009

Op zaterdag 16 mei is het zover, dan wordt het Johan Cruyff Court aan de Huiderlaan in Beverwijk officieel geopend. Om 14.30 begint het feest met een optreden van rapper Ali B. Daarna wordt het veld geopend door de wethouders Maarten Dijkshoorn en Jaqueline Dorenbos. Vervolgens wordt er natuurlijk vooral gevoetbald, heel véél gevoetbald!

Bijna twee jaar geleden werd tijdens een wijkgroepvergadering gevraagd om een oplossing voor het kale speelveld aan de Huiderlaan. De wijkgroep gaf aan dat dit veld intensief gebruikt wordt door de jeugd en dat het een geweldige speelplek is, maar dat het jammer is dat het een kaal veld blijft. Als optie wordt de aanleg van een Johan Cruyff Court genoemd. Zo werd contact opgenomen met de stichting Cruyff Courts. Die Stichting en de gemeenteraad hebben het verzoek gehonoreerd, wat de aanleg mogelijk maakte.

Vitaal
Sport en bewegen is voor velen heerlijk. Bij de vitale stad die Beverwijk wil zijn hoort natuurlijk aandacht voor sport, spel en beweging. Sport speelt een steeds prominentere rol in de samenleving. Een gevarieerd sportief aanbod en een rijk verenigingsleven zorgen dat inwoners kunnen meedoen in de Beverwijkse samenleving en dat kan worden ingespeeld op de behoeften en mogelijkheden van verschillende groepen inwoners: jong en oud, gezond of levend met een beperking, autochtoon of allochtoon. Dat is goed voor elke mens individueel, maar ook voor de verbanden tussen mensen onderling. Sporten biedt de jongeren van onze gemeente de mogelijkheid om een gezonde en actieve leefstijl te kunnen ontplooien. Gezien de groeiende problemen van overgewicht van jongeren is het belangrijk om deze mogelijkheden goed te benutten, zowel in georganiseerd als in ongeorganiseerd verband. De aanleg van een Johan Cruyff Court speelt een belangrijke rol in de dagelijkse beweging van de jeugd, bij de integratie van verschillende groepen, aandacht voor Fair Play en sportief samen bezig zijn.

Op 16 mei wordt het Cruyff Court Beverwijk op de Huiderlaan feestelijk geopend. Samen met Pré Wonen, Sportservice Noord-Holland, wijkgroep Kuenenplein/ Plantage, Speeltuin Kindervreugd, Cruyff Courts KNVB velden, Cruyff Foundation en Evenementen makelaar wordt er een geweldige opening georganiseerd.

Programma
14.30 uur Optreden Ali B met StreetRuleZ Freestyleshow 14.40 uur Openingshandeling
14.45 uur Openingswedstrijd
14.45-17.30 uur Voetbaltoernooi en Panna Knock Out toernooi

Alle kinderen hebben deze dag gratis toegang tot de speeltuin Kindervreugd. In de speeltuin staan deze dag een springkasteel en suikerspinkraam.

De gemeente Beverwijk heet u van harte welkom, want het wordt een geweldig feest.