Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 14 mei 2009

WIN EEN TICKET NAAR NEW YORK!

FEEST IN DE HUDSONSTRAAT

Op 16 mei viert de Hudsonstraat feest! Dit jaar is het 400 jaar geleden dat kapitein Henry Hudson voorbij het eiland Manhattan de rivier opvoer. Deze werd later naar hem vernoemd. Hier werd de handelspost Nieuw Amsterdam gevestigd, het latere New York.

Bewoners initiatief

Twee bewoners namen het initiatief tot het Hudsonstraatfeest. Mevrouw Wams en de heer Aznag, die beiden actief zijn in het activiteitencentrum De Hudsonhof, kwamen met het idee om dit feest te organiseren en al snel sloten tal van organisaties uit de buurt zich bij hen aan. De woningcorporaties, jongeren- en buurtwerk en het stadsdeel zijn allemaal van de partij op zaterdagmiddag.

Iedereen welkom

Iedereen, van binnen en buiten stadsdeel De Baarsjes, is van harte welkom op het Magalhaensplein (grenst aan de Hudsonstraat) waar de hele middag spetterende optredens zijn en aantrekkelijke prijzen te winnen. Er zijn activiteiten voor kinderen waaronder een springkussen en een klimwand. Uiteraard is er ook wat te eten en te drinken. In de Hudsonhof (Hudsonhof 1-9) is ook een programma. Een voormalig stuurman van de Halve Maen vertelt over de activiteiten en het educatieve programma van de replica. En hou je van zingen? Volg dan de workshop zeeliederen zingen en doe mee aan het optreden aan het eind van de middag!

Drie gratis tickets New York

Drie mensen kunnen een gratis ticket naar New York winnen en meevaren op de replica De Halve Maen. Ter plekke kan men meedoen aan deze prijsvraag (tot 15.00 uur). Het complete programma voor de middag en een bon voor de prijsvraag (download) is te zien op de website onder het kopje 'Nieuws': www.baarsjes.amsterdam.nl

Met bijzondere dank aan:

Het Rijksmuseum voor vrijkaartjes voor alle bewoners Hudsonstraat voor tentoonstelling 'Weerzien met Manhattan, Hudson 400 jaar', tot 1 juni te zien.

De Volkskrant voor 400 boekjes 'Nieuw Amsterdam/New York' geschreven door Geert Mak en Russell Shorto voor bewoners van de Hudsonstraat.




Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam